27 juli 2010


Een hele tijd geleden had ik het in "Google nieuws #9" over de doodle die de verjaardag van Nikolai Tesla vierde zonder er verder op in te gaan.  Echt veel wist ik toen nog niet van de uitvinder van de Tesla Coil.

Hetgeen dankzij het infotainment filmpje van "Team Tesla" verdanderd is.  Ze wil langs deze weg namelijk de uitvinder beter bekend maken bij het grote publiek door via onder meer Facebook en Twitter zijn 154ste verjaardag te vieren.


Hun idee voor de naam en de actie gingen ze halen bij de rivaliteit die er bestaat tussen de aanhangers van Twilight.  Waarbij de ééne voor de weerwolf (Team Jacob) en de andere voor de vampier (Team Edward) supportert.

Een concept dat zich perfect leent tot echte historische figuren.  Zoals de rivalen Nikolai Tesla en Thomas Edison.  Waarbij Topsy de olifant door Edison geëlektrificeerd wordt in een poging om Tesla in diskrediet te brengen.


Door hun strijd tussen alternatieve (AC) en directe (DC) stroom hebben zo indirect voor de naamkeuze van de muziekgroep AC/DC gezorgd.  Doordat de zus van één van de groepsleden dit op de achterkant van een naaimachine zag staan.  Haar broers vonden dat dit zo mooi de ruwe energie, de krachtige muziek en hun liefde voor muziek weerspiegelde dat het hun groepsnaam werd.

Tesla eindigde zijn leven echt als een berooide en door de wetenschap verstoten genie wiens bijdragen in de vergetelheid waren geraakt. Om er door zo'n initiatief en dankzij een Google doodle weer uit te komen.  (via 1,2,3)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris