15 juli 2009

Zoals gewoonlijk zijn er weer veel te veel nieuwigheden bij de Google diensten om ze individueel aan te kaarten. Daarom dan ook dit nieuwe overzicht.

Calender krijgt na Gmail nu ook een eigen labs project waarbij tal van vernieuwingen zullen worden voorgesteld aan de gebruiker. Momenteel zijn er alvast een zestal aanwezig waaruit je kan kiezen. (via DC)Earth laat je dan weer toe om musea te gaan bezoeken.  Zoals het Madrileense Prado museum.  (via LS)De Mail dienst is niet langer meer in beta, al kan je er via het mail labs wel voor zorgen dat de afbeelding behouden blijft.  Een stap die ik dacht nooit te zullen zien, omdat het in beta zijn mij deed denken aan een soort van statement voor het nooit stoppend innoveren van de dienst.

En dat ze weten te innoveren hebben ze de afgelopen maand weer goed weten te bewijzen met de invoering van een herwerkt labels systeem, een anti-phising key en het afstuderen van de tasks functionaliteit.  Die sinds de eeste uitgave heel wat veranderingen en nieuwigheden heeft meegekregen die het bijhorende filmpje snel zullen verduidelijken.  Dat wellicht als een eerste voorsmaakje voor Wave bedoeld is.

Als je de dienst nog niet zo goed kent en je ze ten volle wenst te kunnen benutten kan je best te rade bij de Gmail Ninja's.   (via Gmail Blog)


De nieuwsdienst krijgt dan weer enkele alternatieven manieren om de berichten door te nemen bij.  Namelijk de nieuwkomer Flipper waarbij het de bedoeling is dat je tussen de nieuwsberichten kan flippen of grasduinen.  (via DC)  En een light versie van de feed Reader die je het nieuws op de herkenbare reader manier brengt. (via GOS Blog)


YouTube gebruikers zullen weldra de keuze krijgen om voor of tijdens gepromote filmpjes reclame te zien te krijgen.  Waarbij je de mogelijkheid zal aangerijkt krijgen om te kiezen tussen de reclame filmpjes.  O je kan ook gewoon het huidige advertentie systeem behouden.  Een keuze die gebruikers van Internet Explorer al niet meer zullen moeten maken want hun ondersteuning wordt stopgezet, wegens te verouderd.


Ook Google is aanwezig op Twitter, een overzicht van hun 45 accounts bij die dienst kan hier terugvinden of die je dankzij de followers van de Google hoofd account kan terugvinden.

Bij het gebruik van de Web Search krijg je sinds kort bij ook foto's en een kaartje van de opgezochte plaats te zien.   Zoals je zelf in deze voorbeelden van Brussel en Amsterdam kan merken.  (via GOS Blog)


Google viert de verjaardag Nikola Tesla die ons de Tesla Coil bracht met een bijhorende doodle.  De uitvinding zorgde ervoor dat er ook apparaten van een hoger stroomvolume konden gebruik maken. (via LS)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris