16 juli 2008

Alle vormen van internet en mobiele telefonie zijn een dagelijkse levensbehoefte voor jongeren en spelen een belangrijke rol bij het aangaan, opbouwen, onderhouden en beĆ«indigen van relaties. Bijna de helft van de jongeren geeft aan ‘liever een dag niet te eten, dan een maand geen internet te mogen gebruiken’. Vriendschappelijke of amoureuze relaties: het is geen vanzelfsprekendheid meer dat belangrijke zaken persoonlijk worden besproken. Jongeren communiceren via hun mobiel of laptop, zo blijkt uit een insight onderzoek uitgevoerd door onderzoeks- en consultingbureau MeMo² in de maand juni onder 800 Nederlandse pubers en jonge volwassenen.


Marcel Vogels, managing partner MeMo2: “Moderne technologie vervangt dus in veel gevallen de behoefte en noodzaak om tijd- of plaatsafhankelijk te handelen, ook bij zeer persoonlijke communicatie. Daarmee impliceert het onderzoek dat sommige mediakanalen door ‘ouderen’ als zeer onpersoonlijk worden beschouwd, maar dat het tegenovergestelde juist geldt voor jongeren. Mobiele en digitale communicatie is voor deze groep zeer serieus en alle aspecten van communicatie –van flirten tot ruzie maken- verlopen via deze kanalen.”Bron : MeMo²

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

 1. Tsja, eten mag dan belangrijk zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ... internet is dat nog meer.  Ik denk dat ze binnenkort (als zowat iedereen er op geraakt) de tabel van de levensnoodzakelijke middelen gaan mogen aanvullen ;-)

  Zonder eten : 42 tot 79 dagen
  Zonder water : 1 tot 7 dagen
  Zonder internet : 1 tot 3 dagen ?

  In China hebben ze ondertussen al heuse Internet afkick centra.

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris