30 april 2011Het GigaPan team aan de Carnegie Mellon universiteit zijn al enkele jaren bezig met het inzoomen op panoramische foto's, en ze op die manier te exploreren, mogelijk te maken. Iets dat je ook in Google Maps kan waarnemen wanneer je inzoomt op satelliet foto's.

Om dat werk beter zichtbaar te maken zijn ze onlangs van start gegaan met de GigaPan Time Machine. Waarbij je als het ware zelf de snelheid waarop de tijd verloopt kan bepalen. Doordat je op de genomen hoge resolutie foto's, die als een HTML5 video weergegeven wordt, kan inzoomen om elk detail van nabij te kunnen waarnemen.

Zodat je kan observeren hoe bijvoorbeeld verf juist opdroogt, gras groeit of zoals in het filmpje hierboven planten opgroeien. Hetgeen je in een vloeiende beweging kan bekijken als je een browser hebt die de nodige technologie aan boord heeft.

Meteen voldoende reden voor Google Chrome om de site in Chrome Experiments op te nemen. Want langs deze weg kan ze showcasen hoe vlot dergelijke sites in de browser kunnen geraadpleegd worden. Iets dat IE9 ook doet door een enorme Pacman doolhof als test terrein uit te werken. (via Google Blog)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris