16 juli 2010Of hoe sommige virale filmpjes je toch aan boeken kunnen doen denken. In dit geval de allegorie van "Animal Farm (: A Fairy Story)" geschreven door George Orwell.  Dat op 17 augustus 1945 uitkwam als een reflectie op de gebeurtenissen die leiden tot en tijdens de Stalin tijd nog voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak.

Waarvoor Orwell zijn inspiratie kreeg door zijn ervaringen met de Stalinistische communisten tijdens de Spaanse burgeroorlog. Waarvan hij in een brief aan een andere schrijver verklaart hij dat het een werk tegen Stalin is.

Een novelle die gaat over de corruptie van de oktober revolutie door haar leiders.  Maar ook over hoe boosheid, onverschilligheid, onwetendheid, hebzucht en kortzichtigheid de mogelijkheid van een utopia tot een utopie wisten te herleiden.

En toont de impact van hoe potentiĆ«le onwetendheid en onverschilligheid ten opzichte van problemen binnen een revolutie kunnen leiden tot verschrikkingen.   Zolang er geen soepele overgang naar een door het volk bestuurde overheid gebeurd is.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris