10 september 2008

Vandaag heeft Google zijn logo opnieuw aangepast door een doodle.  Iets dat ze tratitioneel bij speciale verjaardagen van historische personen, feiten of gebeurtenissen doen.  Maar vandaag doen ze dit ook om naar de informatie naar het onderwerp van de dag te kunnen wijzen.


Onder het gezegde : "één beeld is duizend woorden waard", illustreert Google deze gebeurtenis en de mogelijke gevolgen die men erbij vreest.  Maar ze doet meer dan dat, want ze heeft de afbeelding ook een link meegegeven zodat mensen die hier meer informatie rond wensen gaan zoeken op basis van de juiste trefwoorden.

Hierdoor zorgt Google ervoor dat mensen tot de juiste informatie geraakt, maar doet ze zo ook aan zelfpromotie doordat een tevreden informatie zoeker heel waarschijnlijk voor zijn volgende zoektoch opnieuw diezelfde zoekmachine zal gebruiken.

De gebeurtenis waarnaar Google via de zoekopdracht "Large Hadron Collider" verwijst is de ondergrondse deeltjesversneller die het CERN in de buurt van Gèneve heeft gebouwt.

Waarbij er gevreesd wordt dat men door dit experiment per ongeluk een zwart gat zou aanmaken.  Wetende dat zwarte gaten de slechte eigenschap hebben van alles rondom hen weg te zuigen, klinkt dat inderdaad niet bijzonder aangenaam.

Het filmpje hieronder verhaalt je wat de bedoeling van dit alles is.  Je kan er ook een rap versie voor vinden die je hier kan bekijken.


Wikipedia leert ons dat men ondertussen reeds bezig is met de bouw van een nog krachtigere versneller, die bekent zal staan als ILC (International Linear Collider) en ergens tussen 2015 en 2020 klaar zal zijn.

{ 4 Reacties... read them below or Comment }

 1. Gelukkig zijn we er voorlopig nog. Toch een beetje ongrijpbaar, dit gebeuren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, zoiets zal toch wel serieus bestudeerd en gecontroleerd worden vermoed ik. Je zou daar anders als gezonde gemachtigde toch geen toestemming voor geven of als wetenschapper mee doorgaan, als er een reële kans door bestond dat morgen alles verdwenen zou geweest zijn. Onrechtstreeks doet dat magnetisme mij wel aan LOST denken.

  Dit toont volgens mij meer aan hoe nieuwsfeiten kunnen uitvergroot worden. Dit is zowat de moderne versie van de Nostradamus verhalen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wie weet is het wel leuk in dat zwarte gat ... In Mario Galaxy ben je "game over" als je het zwarte gat wordt ingezogen. Toch een gemiste kans, vind ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien is dat inderdaad net het grote gat in de markt ;)

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris