23 december 2008

Het is de tijd van het jaar waar je nogal wat kerstliedjes tegenkomt. Sommige zijn klassiekers die herzongen worden door anderen. Zoals bijvoorbeeld Jingle Bell Rock dat in 1957 door Bobby Helms werd gebracht. Maar waarvan je tegenwoordig tal van gecoverde versies kan terugvinden, zoals die van door Billy Idol.



Een andere vorm van kerstliedjes zijn het onder handen nemen van een bestaand liedje, zoals hierboven.   Maar met het verschil dat er ook wat aan de tekst wordt veranderd, met het behoud van de herkenbare stukken.  Zoals deze originele herwerking van een liedje van Mc Hammer.



Een meer doorgedreven versie van het vorige zijn liedjes die dezelfde melodie behouden maar ook een vooledig aangepaste en herwerkte tekst meekrijgen.  Vaak hebben die dan de bedoeling om parodiën te maken of een boodschap mee te geven, zoals dit "I'm dreaming of a green Christmas".



Volledig nieuwe kerstliedjes zijn al wat raarder, maar die bestaan natuurlijk ook nog.  In welke categorie deze liedjes uit de fok waslijst vallen laat ik aan jullie over.

{ 4 Reacties... read them below or Comment }

  1. Last Christmas van Wham is natuurlijk gruwelijk. Deze vind ik wel leuk!deze vind ik wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't Gaat lekker. Eerst een dode link en nu iets te snel gekopieerd en geplakt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hehe, ik was net ook aan het kijken en ik kwam hierbij uit The Waitress - Christmas Wrapping. Een leuke melodie en originele tekst. 'k Ga die Wham link denk ik ook wel een nieuwe link mogen geven want daar geraak ik ondertussen ook al niet meer bij, het blijft wel een klassieker natuurlijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo, dit is Berg. Ik ben een maker van digitale inhoud. Aangenaam!

    SOA-Test

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris