13 september 2008

Via de Blogger University ben ik een artikel tegengekomen dat je toelaat om de ruimte op je blog beter te kunnen benutten.  Door de verkregen code kan je inklapbare pagina-elementen maken.  Die bij het klikken op de link verdwijnen of verschijnen.


Maar eer je hier gebruik van kan maken moet je wel eerst enkele aanpassingen maken in de html code van je sjabloon.    Hoe je dit aanpakt kan je nu ook stapsgewijs in het Nederlands terugvinden bij Wiki > B.log > Blogger > Code > verberg & verschijn onderdelen.

Voorbeelden hiervan kan je terugvinden door op de afbeeldingen te klikken die zich juist onder het menu bevinden.  Of door op onder de labels op "+ Muziek -" en/of "+ Commentaren -" te klikken.

{ 10 Reacties... read them below or Comment }

 1. Ik ben vannacht eens een uurtje gaan graven in het aanbod van sjablonen maar heb niets van mijn gading kunnen vinden. De mooiste was net niet beschikbaar en de andere sjablonen hadden allemaal wel weer iets waar ik niet op zat te wachten (en ik wil niet teveel moeten pimpen achteraf)

  Geloof het of niet: ik vond de op een na beste eigenlijk het sjabloon dat jij gebruikt.

  Heb je goed uitgekozen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hehe, bedankt :-)

  Het was voor mijn indertijd ook een keuze van afwegingingen, maar dit sjabloon bood uiteindelijk de meeste voordelen. Ik kan het dus best wel geloven ;-)

  Ik had toen wel hetzelfde gevoel als jij en nu nog steeds eigenlijk. Bij zowat elk sjabloon dat je bekijkt is er wel iets in de opmaak dat je zou willen gaan gebruiken in combinatie met die van andere blogs. Jammer genoeg is het niet zomaar knip en plak werk.

  Hopelijk zal het ooit lukken om al die elementen bijeen te kunnen zetten. Waarbij je daarna gewoon je sjabloon en de vormelijke aspecten uit een waslijst kan kiezen. Kwestie van je blog veel beter te kunnen personaliseren. Waardoor iedereen dat zou kunnen gaan doen.

  Wat is of zijn je uiteindelijke keuzes geworden eigenlijk? BTW misschien is het sjabloon dat ik voor het testen gebruik ook wel iets voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn oog was gevallen op http://cleandark.blogspot.com/: die vind ik echt mooi,maar de downloadlink http://www.zonacerebral.com/2007/10/plantilla-para-blogger-clean-and-dark.html is dood. Dat testsjabloon vind ik dan weer te licht. Ik houd wel van wit, maar dan in combi met donker. Tenzij het natuurlijk niet voor ZBD is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, ik zou mij niet laten tegenhouden door het feit dat er witte oppervlakken tussen zitten, want die kan je snel paint.netten of een andere kleurencode meegeven.

  Misschien kunnen de volgende sites je goeie alternatieven bieden : Plantilla en BloggingTips. Die laatste heb ik zonet gevonden, bij het rondspeuren naar je sjabloon, maar ik heb helaas ook niet kunnen vinden. Iedereen bleek te verwijzen.

  Daar gaat de kracht van het internet ... ideeën bewaren door ze te verspreiden. Iets dat na koppige volharding toch weer waar blijft dankzij deze blog heb ik het sjabloon hier teruggevonden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel Benoît!

  Maar nu begint de ellende pas want ik krijg na veel foutmeldingen het sjabloon weliswaar op http://sjablonen.blogspot.com/

  maar hoe wijzig ik http://img186.imageshack.us/img186/4000/headerpg8.gif in een zelfde plaatje waar ZB Digitaal verbeelding is belangrijker dan kennis komt te staan?

  Ik heb nog wel ergens PSP 7 op een schijfje geloof ik, maar dan nog...

  Nog een tip in dezen.

  Dat is nu de ellende van dit soort dingen. Je moet er eigenlijk een paar dagen voor uittrekken....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel dat is eigenlijk vrij eenvoudig.

  a) Je maakt gebruik van paint.net of een ander beeldbewerkingprogramma en opent er die gedownloade header. Je kijkt hoe groot die juist is en maakt een nieuwe of wist gewoon de inhoud van de vorige, zorg ervoor dat daardoor geen achtergrond krijgt maar doorzichtig wordt. Plaats je logo er in, rekening houdend met waar de Blogger de koptekst zou zetten. Vervolgens upload je het bestand, link je het en je bent klaar :-)

  b) Je wist die verwijzing en kijkt of je zonder problemen je koptekst kan zetten.

  c) Uit b blijkt dat het sjabloon toch geen width of height meegegeven had aan de omgeving rond het logo ipv. enkel op het logo zelf. Dit kan je oplossen door er een doorzichtig element in te plaatsen die even groot is en hoe je dit doet staat beschreven in a.

  d) Je verandert de link door dit.

  Ga je met een sjablonen overzicht beginnen misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Benoit,

  Ik laat het toch maar even doen. Ik heb net even zitten kijken in Paint.net maar dat gaat me toch weer teveel tijd kosten omdat ik nooit meer met fotobewerking werk.

  En toen ik de (blanco?) link van jouw ingaf kreeg ik weer een melding dat het sjabloon niet kon worden opgeslagen. Ik doe dit wel een keer als ik tijd over heb, of als ik echt een kant en klare vind.

  Alleen daarom al snap ik niet dat blogger het aanbod zelf niet drastisch uitbreidt. Een klik en klaar. Dat is toch het mooiste...

  Hoe dan ook bedankt voor de genomen moeite.

  En dat sjablonenblogger had ik zomaar ff aangemaakt omdat mijn andere testblog ook geen sjablonen meer accepteert door allerlei foutmeldingen

  Dat is dan weer een bijkomend probleem dat ik ook weer lekker voor mij uitschuif.

  Blij dat de mail weer weg is gewerkt :-)

  Laters!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heya Edwin

  Graag gedaan hoor en anders "adminiseer" je me maar eh ;)

  Het was nochtans enkel openen, ctrl a en delete drukken. Maar om zeker te zijn dat het zou lukken had ik het rap ff zelf gedaan.

  De link was dus blanco omdat het net die afbeelding was maar dan helemaal doorzichtig, zodat je de ruimte kon gebruiken zoals je dat wou.

  Blogger en Google in het algemeen zal wel zijn prioriteiten hebben bij het ontwikkelen van die diensten. Want het zijn onderdelen die toch wel een mooie aanvulling zouden zijn.

  Wat ik wel een gemiste kans vind, is dat ze foucodes weergeven, maar niet automatisch doorlinken naar een aangemaakte locatie waar alle reacties rond die foutcode en haar betekenis zijn verzameld.

  Hopelijk lukt het de volgende keer wat vlotter.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het grote punt is dat ik de layout van die afbeelding wilde behouden maar dan alleen de tekst aanpassen. En dat is dus juist veel gedonder als dat ingebakken is in de oorspronkelijke gif-afbeelding.

  Als ik ga werken met nieuwe teksten en afbeeldingen past het weer niet goed bij het sjabloon, althans niet met mijn prutsen.

  Simpelweg html of javascript in de header zou makkelijker zijn geweest, dan hoef je alleen maar de gewenste tekst in te geven...

  Thxs anyway

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Standpunten daarover kunnen nogal verschillen, want sommigen vinden het net gemakkelijker om enkel de afbeelding te moeten aanpassen ipv. in de code te zitten. Meestal krijg je dan wel nog een .psd of opmaakbestand waardoor je dat vlot kan doen, maar dat is nu niet het geval.

  Voor de betabibliotheek heb ik dat ook met de zoekknop gedaan, want dat viel niet aan te passen via de code, en na een paar seconden was het al in orde.

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris