16 september 2008

In augustus kon je in NRC een artikel lezen over hoe de bekende Londense boekenhandel Foyles uitbreid en moderniseert om haar klanten te kunnen behouden.


Foyles dat een begrip is in Londen begon in 1903 als onafhankelijke boekenhandel en is dat tot op vandaag nog steeds. Maar ze vragen er zich luidop af hoe lang dat nog gaat duren.  Ze hopen dan ook dat mensen boeken blijven kopen.

Al lijkt die "strijd" tussen de oude en nieuwe media vormen niet om het boek op zich, maar over hoe die boeken worden aangeboden.  Want traditioneel papier krijgt steeds meer en betere concurrentie van het elektronische papier. 

Lezers mogen dus gerust zijn dat de boeken met informatie en verhalen nog niet zo snel zullen verdwijnen
Daar zal de nieuwe lezer van Plastic Logic zeker wel bij helpen.  Het is namelijk bijzonder smal en heeft bijna de grote van een A4 blad.  De lezer is namelijk 8,5 op 11 inch (21,59 op 27.94 cm) en een A4 is net iets groter, namelijk 21 op 29.7 cm.

Hierdoor komt het niet enkel vertrouwd over, maar het leest ook vlotter.  Zeker als je vlot kan draaien, keren en plooien zonder het te beschadigen.  Het is bovendien bijzonder dun, zeker als je het naast de andere lezers legt die nu op de markt zijn.


Bovendien kan je er nog een heel scala aan verschillende document formaten mee openen, zoals Microsoft Word, Excel and Powerpoint, en pdf's van Adobe.  Maar je kan er ook kranten, periodieken en boeken mee lezen en bewaren en beheren.

Er is namelijk voldoende ruimte voorzien om met of zonder draad informatie te ontvangen en te versturen.  De lezer dankt zijn kracht aan het gebruik van de E Ink technologie en zijn energie zuinige batterij.  Als alles volgens schema verloopt mogen we deze lezer in de eerste helft van 2009 in de winkel verwachten.


Nu valt er nog af te wachten hoe snel bibliotheken zich zullen kunnen aanpassen éénmaal dat de digitale technologie, de papieren nog meer in de verdrukking gaat duwen en er door de verhoogde gebruiksvriendelijkheid steeds mensen gebruik van gaan maken.  Misschien een interessante discussie starter voor na een 23 dingen opleiding?

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. hoe de Londense boekenhandel F uitbreid en reorganiseert? Dan toch ook uitbreidt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe bedoel je juist?
    Het moderniseren omvat het aantrekkelijk maken van de zaak en beter/hulpvaardiger getraind personeel. Dat is het enige dat ik mogelijk als een vorm van reorganisatie kan zien.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris