31 oktober 2008

Vandaag, bij het vallen van de avond, begint Halloween.  Je krijgt dan meestal een horroravondje op de tv geprogrammeerd en sommige kinderen komen je in groep overvallen.  Gelukkig is het hen dan enkel om het snoepgoed te doen.

De dag zelf is afkomstig uit oude Keltische gebruiken die met de Romeinse zijn vermengd geraakt.  Die Ierse uitwijkelingen vervolgens met zich hebben meegenomen naar de Verenigde Staten.

Om het via de commercialisering van feestdagen, het laatste decennia, te zien terugkomen en zich verspreiden over heel Europa.  Maar ook via het net groeit de populariteit van deze dag, zo heeft bijvoorbeeld Twitter hier zelfs speciale tekens voor.


Een dag die je ook kan aanwenden om er goede doelen mee te gaan helpen, zoals het "trick or treat for UNICEF" initiatief.  Het is bovendien één van die dagen die ideaal zijn om er activiteiten rond te gaan bouwen.  Je kan die dag bijvoorbeeld reserveren om er wat afwijkende bibliotheek introducties te geven ;-)

{ 3 Reacties... read them below or Comment }

 1. toch opvallend hoe snel halloween bij ons ingeburgerd raakte, zelf mijn dochtertje van vier weet er alles over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad erg opvallend en het bewijst des te meer dat je met de juiste aanpak perfect je boodschap kan verspreiden. Misschien moet de EU deze mensen is inhuren om haar programma en bedoelingen beter bekend te laten worden bij de bevolking.

  Al zal dat natuurlijk niet echt helemaal op dezelfde manier kunnen tenzij ze van de parlementariers artiesten maken wiens beeltenis en clips je overal kan zien of kopen ;-)

  Misschien zou het wel is een ideetje zijn om zulke dagen te laten introduceren door kinderen. Want op die leeftijd lijken ze inderdaad alle informatie rondom zich te verslinden. In ruil kan de bib helpen uitwerken van activiteiten die zelf graag zouden zien bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is ook altijd één van mijn eerste zorgen, is er wel iets in huis? Maar er zijn ook altijd leuke alternatieven zoals geld, fruit, enz. Al is het natuurlijk leuker als je gewoon snoep kan geven.

  Jullie zijn voorlopig weer een jaartje veilig wel ... tot het 3 koningen is dan toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris