16 juli 2010


Tussen het Zuid-Koreaanse Jindo en Modo eiland kan je twee keer per jaar (in het begin van mei en midden juni) een natuurlijk fenomeen vaststellen dat de naam "Jindo Moses Miracle" heeft meegekregen.

Waarbij het water tussen beide eilanden wegebt om een weg van 2,8 km lang en 40 meter breed te vormen gedurende een uur. Dat bij elk voorkomen gevierd wordt halverwege beide eilanden.


Dat volgens een mythe zou ontstaan zijn door een oude vrouw met de naam Bbyong. Toen er een lange tijd geleden heel wat tijgers op het eiland Jindo leefden en die plots regelmatiger in het dorp begonnen op te duiken nam het hele dorp zijn toevlucht tot het naburige Modo eiland.

In dat proces was Bbyong als enige niet van het eiland geraakt. Daarom bad ze dagelijks tot Yongwang, de god van de oceaan, om haar te herenigen met haar familie. Die haar in droom verscheen en vertelde dat hij een regenboog zou sturen zodat ze vlot het water kon oversteken.


De volgende dag ging de vrouw naar de zee en maakte ze nog een kort gebed. Waarna het water scheide en verscheen er een weg even plots als een regenboog verscheen. Waarmee ze terug naar haar familie wist te geraken. En de andere dorpelingen terug naar het eiland kwamen.

En de reden achter twee-jaarlijkse "Yeongdeung Festival" gehouden wordt ter herdenking aan die oversteek. Een traditie die erg veel doet denken aan het Bijbelse verhaal waarin Mozes de Rode Zee zou splitsen. Iets dat volgens sommige onderzoekers aan een om de 50 000 jaar verschijnende zandbank zou liggen.  (via 12, 3, 4)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris