08 september 2008

Ik heb mezelf erop betrapt om elke zondag avond voor de buis te hangen, om de afleveringen van House MD te bekijken.  Een bijzonder boeiende reeks die wat weg heeft van een kruising tussen ER en CSI.  In de zin dat het om medische speurtochten gaat op nog levende mensen.De serie geeft je ook een beter van hoe het lichaam zoal kan reageren.  Daar bovenop krijg je ook het verhaal van de groep specialisten die zich met deze gevallen bezighouden.  Je komt namelijk niet zomaar bij hen binnen, maar enkel als de "gewone" dokters niet kunnen vinden wat er met je scheelt.

Persoonlijk vind ik dokter House, het hoofdpersonage in de reeks, het meest interessante personage vanwege zijn werkwijze, gedachtegang, fratsen en doorzettingsvermogen.

Hierdoor wordt de mix tussen informeren en entertainen erg vlot en goed gemaakt. Want alles is naar waarheid verfilmt, controleer het (of jezelf) gerust maar is via WebMD.

Voor de geïnteresseerden in Vlaanderen, 2Be zend het rond 21u10 uit en in Nederland komen ze dinsdag om 21u30 en donderdag om 20u30 op het scherm bij SBS6.

{ 3 Reacties... read them below or Comment }

 1. Het is zeker de moeite waard om er is een aflevering van te bekijken. ER is ook niet slecht, maar daar draait het meer om de personages, dan om wat de "patiënten" juist voorhebben. Het hangt dus sterk af van interesses of het je weet te boeien of niet. Laat maar horen wat je ervan dacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wat vond je ervan?
  Loonde het de moeite?

  Hugh Laurie : IMDB, Wikipedia : is inderdaad serieus de moeite.
  Voor House (MD) had ik nog nooit van hem gehoord, maar met zijn prestatie als Docter House is hij onvergetelijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boeiend is het inderdaad, maar ik Hugh Laurie niet herkend in Blackadder. Dat overigens ook een geweldige reeks is. Al vond ik het einde van Blackadder wel erg jammer, want het was wel erg finaal. Ik ga alvast is neuzen naar beelden van die sketchshow want hetgeen ik ervan op Wikipedia las was wel positief.

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris