10 januari 2009

Dankzij de website "internet world stats " kan je informatie en verwijzingen vinden over zowel de lokale , als de globale internet statistieken.  Daaruit heb ik twee grafieken gehaald die het meest tot de verbeelding spreken.  Namelijk de groei van het aantal internet gebruikers en hun verdeling over de verschillende werelddelen .


Zoals je kan zien is Azië goed vertegenwoordigd dankzij de bundeling van dichtbevolkte en opkomende industriële landen zoals China, India en Rusland.  Dat is ook meteen de reden waarom er in Europa (731 miljoen inwoners ), meer aansluitingen zijn dan in het gebied (528,7 miljoen inwoners) waar het ontstaan is.  Al is de kloof wel groter dan je zou verwachten.


Een situatie die misschien ooit nog wel kan veranderen, daar zowel de Amerikaanse als de Europese regeringen zich op het internet gaan richten.  Hetgeen geen overbodige luxe is als je ziet hoe klokvast de stijgingen van aansluitingen zijn.

Al wil dit ook wel zeggen dat er dringend moet gekeken worden naar manieren om aan de stijgende vraag te gaan voldoen.  Een onderwerp waarin Google alvast niet bij de pakken blijft zitten en mee investeert in nieuwe kabelverbindingen die meer capaciteit tot bij de verbruikers moet brengen.

De komende jaren en decennia beloven dus best wel boeiend te worden.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris