Archive for maart 2008

Picture Resizer

screenshot_photoresize.pngPicture Resizer is een programma dat afbeeldingen automatisch aanpast.

Het is bijzonder eenvoudig te gebruiken en werkt met een standalone exe bestand dat je omheteven waar kan plaatsen.

Om de afbeeldingen te laten bewerken hoef je ze of de map waarin ze zitten enkel te slepen tot aan die exe en het programma doet de rest.

Standaard staat het programma op het aanpassen op afbeeldingen met 400 pixels, om dit aan te passen hoef je enkel de naam van het programma aan te passen.

Bron : nw-designer

Visuele zoekmachine searchme.com

Searchme onderscheidt zich vooral van andere zoekmachines in visuele zin: zoekresultaten worden gepresenteerd in een beeldcarrousel die je doet draaien met behulp van een schuifbalk.

Searchme wil de gebruiker doen geloven dat deze navigatietechniek een hoop onnodig klikwerk voorkomt maar mijn eerste indruk is dat je nu minstens evenveel tijd kwijt bent aan schuiven als bij andere machines aan klikken.

Wat ik wel mooi vind is de presentatie van de verschillende categorieën. Dat oogt niet alleen fraai, het lijkt ook goed aan te sluiten op de ingegeven zoektermen.



Bron : ZBdigital van 27 maart 2008

KVirc

logo_kvirc.pngDe allerlaatste versie (25 maart, versie 3.4 Virgo) van KVirc, het IRC chat programma is bijzonder knap opgebouwd en heeft een mooi gepolijste interface. En is naar goede gewoonte volkomen gratis beschikbaar voor Windows, Unix en Macintosh computers.

Online photoshoppen met de express versie

adobe-photoshop-express-web.jpg



Na de opkomst van de online office pakketen is het nu de beurt aan de online foto bewerkingsoftware.

Zo lanceert Adobe Photoshop Express een pakket dat je de basisfuncties van het normale photoshop pakket meegeeft.

Het hele initiatief is trouwens volledig gratis te gebruiken en beschikt over de mogelijkheid om foto's die je op andere locaties bewaart ook te behandelen.

Bron : Lifehacker van 27 maart 2008

Explosieve groei van het digitale universum

De hoeveelheid digitale informatie is veel groter dan verwacht door explosieve toename van digitale camera’s, digitale televisie, surveillance camera’s en sociale netwerksites.

foot-print.jpgEMC, wereldwijd marktleider in informatie-infrastructuuroplossingen, presenteerde deze week de resultaten van het IDC onderzoek naar de omvang van het digitale universum: alle digitale informatie die wereldwijd wordt geproduceerd en gekopieerd. Uit de resultaten blijkt dat de hoeveelheid digitale informatie in 2007 10% hoger uitvalt dan in eerder onderzoek is voorspeld. Enkele opvallende resultaten zijn:

- De totale omvang van het digitale universum bedroeg in 2007 281 miljard gigabytes (281 exabytes).
- Met een toename van 60% per jaar groeit de totale hoeveelheid digitale informatie sneller dan verwacht tot ruim 1.8 zettabytes (1800 exabytes) in 2011.
- De ‘digital shadow’, alle digitale informatie die over iemand wordt geproduceerd en verzameld, is nu groter dan alle informatie die iemand zelf bewust produceert.

De enorme groei van het digitale universum wordt voor een groot deel veroorzaakt door de explosieve groei van het aantal digitale camera’s, digitale surveillance camera’s, digitale televisies, de populariteit van sociale netwerksites, het groeiende aantal internetaansluitingen in opkomende economieën, de adoptie van RFID technologie en de groei van enorme datacenters. In 2007 kwam de totale hoeveelheid aan digitale informatie neer op een gemiddelde van bijna 45 gigabytes per hoofd van de bevolking.

Meer bij de bron : Dutch Cowboys van 16 maart 2008

China huist het meeste internetters

Met circa 220 miljoen surfers telt China sinds februari de meeste internetgebruikers. In de VS zouden ongeveer 217 miljoen mensen gebruik maken van het internet volgens onderzoek van het bureau BDA CHhina. Het is jammer dat er geen cijfers uit India/Pakistan in het onderzoek worden genoemd want ook daar gaat het internet door het dak.

Aan het einde van het jaar zal het aantal Chinese internetters zelfs al zijn gegroeid tot 280 miljoen. Dit soort getallen zal ook gaan reflecteren op de wereldwijde rankings van meest bezochte websites. Het kan niet uitblijven voordat ook Chinese websites de Alexa rankings overhoop gaan gooeien.

Sinds het begin van het internet in 1969 was de Verenigde Staten het land met de meeste internetters.

Bron : Dutch Cowboys van 16 maart 2008

Verkoop NRCse ePaper overtreft verwachtingen

logo_krant_NRC.gifDe door NRC Handelsblad geïntroduceerde ePaper (portable device that lets you read and write as you do on paper) lijkt aan te gaan slaan.

Een week na de lancering zijn er al honderden ePapers verkocht volgens de dagbladuitgever. Dit overtreft ruimschoots de verwachtingen.

Gert Jan Oelderik, directeur-uitgever van NRC Handelsblad: “Onze prognose was dat we binnen een paar maanden op dergelijke aantallen uit zouden komen. Als nu blijkt dat er nog geen week nodig is om dit resultaat te bereiken, kan je zonder meer van een prima start spreken”.

Bron : Dutch Cowboys van 6 en 16 maart 2008

Geheime dienst lokt personeel met weblogs

blog_shinbet.jpg"Wij werken bij de geheime dienst niet in een kelder en lopen ook niet de hele dag met een oortje in. Ook files ontwijken met een blauw zwaailicht zit er niet in." Aan het woord is agent Aleph, een geheime agent uit Israël in zijn weblog.


Vier agenten houden sinds kort een weblog bij op de website van de Israëlische geheime dienst Shin Bet. De dienst hoopt door de blogs meer mensen te interesseren voor een baan bij Shin Bet, zo meldt de Britse openbare omroep BBC.


De agenten, van wie alleen de silhouetten te zien zijn, schrijven hoe ze werden gerekruteerd en wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. Ook beantwoorden ze vragen van lezers. De toon van de blogs is informeel en grappig.


Meer bij de bron : Knack van 18 maart 2008

Nieuwe premier = nieuwe website

Met het vertrek van Guy Verhofstadt en het aantreden van zijn opvolger Yves Leterme, ging intussen ook de nieuwe website www.premier.be online. Behalve achtergrondinformatie wil de site ook uitpakken met reportage's en video's. Doel is het nieuws rechtstreeks vanuit de Wetstraat 16 te brengen bij al wie er interesse voor heeft.

site_premier.be.jpg


De nieuwe website van de al even nieuwe premier richt zich tot "iedereen die zich interesseert voor de werkzaamheden van de premier, of dat nu uit een persoonlijke of een professionele overweging is", zo staat te lezen op de site. "Het is immers de bedoeling van de algemene directie Externe Communicatie van de Kanselarij van de eerste minister om iedereen de kans te bieden de beslissingen van de regering van nabij te volgen".

Meer bij de bron : HLN van 21 maart 2008

InfraRecorder

Ben je op zoek naar een open source alternatief voor een CD/DVD brander, dan ben je bij InfraRecorder aan het goede adres. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en heeft tal van mogelijkheden zoals je in het onderstaande filmpje kan zien.

Wii Fit brengt de fitnessruimte in je woonkamer

logo_Wii_Fit.jpgNintendo heeft vandaag bekend gemaakt dat Wii Fit op 25 april zal verschijnen in Europa. Wii Fit draait om de nieuwste Wii-accessoire: de Balance Board.

Met deze Balance Board kun je in Wii Fit allerlei oefeningen doen. Ben je in een sportieve bui? Dan kun je serieus aan de slag gaan met strekoefeningen of yoga. Wil je plezier beleven? Dan kun je gaan hoelahoepen, slalommen of ballen wegkoppen.

Wii Fit is natuurlijk geen vervanging van de sportschool, maar meer een aanvulling daarop. Wel kan de game zorgen voor gezonde competitie. Doordat er in Wii Fit voor meerdere mensen een speciaal profiel kan worden aangemaakt is ook te zien hoe goed iedereen zijn best doet.

Wii Fit bevat 40 oefeningen en minigames, maar die zijn niet allemaal meteen beschikbaar. Door de oefeningen goed uit te voeren speel je er steeds meer vrij. In Wii Fit kun je ook hardlopen, maar daar heb je de Balance Board niet voor nodig. Maak de Wii-afstandsbediening vast aan jouw broek en je kunt op de plaats joggen. Het is trouwens de enige oefening die je met zijn tweeën kunt doen, want Wii Fit is vooral een solobezigheid.

Meer bij de bron : De Telegraaf van 20 februari 2008 en De Telegraaf van 28 februari 2008

Eén op de vijf internetters mobiel online

In 2007 kwam de mobiele internetverbinding vooral tot stand via een laptop met een overal bruikbaar, draadloos modem. Dat werd gedaan door 13 procent van alle internetters. Daarnaast ging 8 procent van de internetgebruikers met een mobiele telefoon online. Slechts 3 procent gebruikte een palmtop.

mobiel_internet.jpgVan de mannen die internetten, ging 24 procent via een mobiele verbinding online. Dat is beduidend meer dan bij de vrouwen, van wie 14 procent dat deed. Mannen gebruikten vooral veel vaker dan vrouwen de mobiele telefoon om online te gaan, namelijk 12 procent tegenover 4 procent.

Mobiel internetten is populair bij hoogopgeleide jongeren. Ruim 30 procent van de hoogopgeleide internetters jonger dan 45 jaar ging in 2007 met behulp van mobiele apparatuur online. Bij de oudere en laagopgeleide internetters lag dat aandeel op slechts 7 procent.

De verspreiding van mobiel internetten in de samenleving vertoont hiermee hetzelfde patroon als de verspreiding van internet aan het eind van de vorige eeuw. De eerste gebruikers van het internet waren toen ook juist de jongere, hoog opgeleide mannen.

Bron : blikopnieuws.nl van 17 maart

Patrimonium federale instellingen wordt gedigitaliseerd

Het uitzonderlijke cartografische patrimonium van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, de Koninklijke Bibliotheek van België, het Rijksarchief en het Nationaal Geografisch Instituut zal gedigitaliseerd worden. De expertise van de instellingen kan zo samengebracht en online ter beschikking gesteld worden van onderzoekers en beleidsmakers.

tervuren_midden_afrika_museum.gifMinister van Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle lichtte het initiatief, met de de naam "excellentiepool", vrijdag toe op een persconferentie. Voor de digitalisering is 1,8 miljoen euro voorzien over een periode van 5 jaar. Momenteel beheert elke instelling zijn cartografisch materiaal alleen, volgens eigen instructies en met een beperkt aantal personeelsleden.

De eerste stappen die de excellentiepool zal ondernemen zijn het definiëren van een gemeenschappelijk catalogusmodel, het maken van een gemeenschappelijke inventaris en een website, het aanleggen van een digitale cartografische collectie en het definiëren van een gemeenschappelijk beleid omtrent de toegang tot gegevens, reproductie, hergebruik en verspreiding.

Bron : Knack en Robnet van 14 maart 2008

IE7Pro

logo_ie7pro.jpg Vele mensen weten dat FireFox een hele database aan extensies (addons) heeft waardoor je heel wat meer mogelijkheden krijgt.

Internet explorer heeft echter ook zo'n mogelijkheden. Via een extern programma dat IE7Pro heet. Een veelzeggende naam. Want het voegt de volgende mogelijkheden toe aan die van internet explorer 7.

Tabbed Browsing Management, spellingscorecti, Inline Search, Super Drag Drop, Crash Recovery, Proxy Switcher, muis bewegingen, tab geschiedenis browser, web versneller, gebruiker verwisselaar, webpagina afdrukken, reclame weerder, Flash weerder, Greasemonkey gelijkend scripts platvorm, gebruikers plugins en heel wat andere functies.

Tijdschrift na honderd jaar terug naar bib

tijdschrift.jpgEen Finse bibliotheekbezoeker heeft stiekem een boek dat al meer dan honderd jaar was uitgeleend, teruggebracht naar de bibliotheek van Vantaa, in het zuiden van Finland.

Het ging om een gebonden uitgave van de Vartija uit 1902, een religieus activistisch tijdschrift. De bibliotheek was al jaren elk spoor van het boek kwijt, en is blij dat het uiteindelijk toch terecht is.

Het is niet duidelijk wanneer het boek precies is uitgeleend. Uit de bibliotheeksticker die aan de binnenkant van de kaft is geplakt, is op te maken dat het aan het begin van de vorige eeuw was.

In het boek zit nog een briefje dat zegt dat de boete voor te laat terugbrengen tien cent per week is.

Bron : Nu.nl en HLN.be van 12 maart 2008

1 Terabyte schijfje tegen 2010

cd_dvd_blu-ray_teradisk.jpgHet nieuwe schijfje dat eruit ziet als een gewone CD/DVD zal TeraDisk gaan heten. Qua capaciteit zal het echter heel wat meer data kunnen omvatten, namelijk 1 TB (1000 GB). Hoe dit kan? Wel voor het relatief eenvoudige proces. Bij bestaande optische media wordt er op half transparante lagen opgenomen.

Een normale CD heeft één laag en een Blu-Ray schijf heeft er tot 8. De reden waarom waarom er tot nu toe niet meer lagen zijn toegevoegd aan normale CD/DVD/Blu-Ray schijfjes is omdat het licht recht door deze lagen gaat en bij de tijd het aan het einde is zijn de lagen troebel waardoor verdere lagen onbruikbaar worden om er nog op te schrijven of van te lezen.

De TeraDisk slaagde er echter in om een één TeraByte limiet te bereiken door 200 lagen te gebruiken. Elke laag is goed voor 5GB aan data. Hiervoor wordt hetzelfde plexiglas voor gebruikt als bij voorgaande dragers, het verschil zit hem echter in de volledig nieuwe laser technologie. Naar verluid zouden de schijfjes goedkoop verkocht worden aan het publiek tegen 2010.

Bron : The Tech Don van 7 maart 2008

Bibboeken vergeten = celstraf

Keely Givhan uit het Amerikaanse plaatsje Beloit moet 6 dagen de cel in. De reden? Ze was haar bibliotheekboeken vergeten terug te brengen. Dat meldt Beloit Daily News.

cel.JPGGivhan werd aangehouden door de politie omdat de verlichting van haar kentekenplaat het niet goed deed. Toen de agent controleerde of ze nog voor andere vergrijpen werd gezocht, kwam de misdaad aan het licht. Givhan was opgeroepen voor een rechtszaak vanwege bibliotheekboeken, maar was niet op komen dagen. Zelf beweerde ze de dagvaarding nooit te hebben gekregen, omdat ze op dat moment middenin een verhuizing zat.

De plaatselijke sheriff vindt de celstraf niet meer dan terecht:
"Als iemand zijn verkeersboete niet betaalt, gaat hij ook de cel in."

Bron afbeelding : Veer.com
Bron artikel : Nieuwnieuws.nl van 4 maart 2008

Luisterboeken moeten onder laag BTW-tarief

luisterboek.gifLuisterboeken moeten in de Europese Unie ook onder het lage BTW tarief vallen. Nu vallen ze nog onder het hoge tarief, omdat ze niet als boek worden gezien, en dat is discriminatie van blinden en slechtzienden.

Dat vindt Ieke van den Burg, Europarlementariër van de PvdA. Van den Burg heeft woensdag samen met een aantal collega's de Europese Commissie verzocht om lidstaten het BTW-tarief op luisterboeken te laten verlagen.

Het dagelijks bestuur van Europa heeft eerder al gesteld dat een luisterboek geen boek is, omdat hij niet gedrukt en gebonden is. Van den Burg weerlegt dit argument door aan te geven dat alle boeken een isbn-nummer hebben, dus ook luisterboeken. Dat nummer vindt zij een betere 'definitie' van een boek.

Van den Burg vindt verder dat blinden en slechtzienden met het hoge BTW-tarief op boeken worden beperkt in het deelnemen aan het culturele leven.

Bron : De Telegraaf van 5 maart 2008

Keurmerk voor 3B-Bibliotheek

bibliotheek_keurmerk.jpgDe 3B-Bibliotheek is eind vorig jaar bezocht door een keurmeester die de bibliotheek getoetst heeft op ruim 100 punten met betrekking tot haar organisatie, personeelsbeleid, financiële beleid en dienstverlening. Met vlag en wimpel heeft de 3B-Bibliotheek de toets doorstaan en heeft zij een certificering ontvangen. Over drie jaar vindt er een nieuwe toetsing plaats.

De bibliotheken in Nederland maken de laatste jaren een hele vernieuwingslag door. Landelijk zijn er (kwaliteit)normen opgesteld waaraan iedere bibliotheek moet voldoen. Certificering vormt hiervoor een basis en geeft de klant een minimum kwaliteitsgarantie op producten en dienstverlening. Daarnaast is het voldoen aan de certificeringnormen een voorwaarde om te kunnen (blijven) functioneren in het netwerk van openbare bibliotheken. Zo biedt certificering minimumgaranties voor de landelijke netwerkkwaliteit.

Hoewel kwaliteitszorg en certificering separate onderwerpen zijn, liggen ze feitelijk in elkaars verlengde. In de 'Certificeringnorm openbare bibliotheken 2006-2009' wordt verwezen naar de eis om de principes van kwaliteitszorg te verankeren in de dagelijkse bedrijfsvoering. Kwaliteitszorg is daarbij behulpzaam als denkraam en biedt houvast bij de ontwikkeling van de organisatie richting certificering. Door te werken aan kwaliteitszorg voldoet de bibliotheek reeds aan een aantal eisen uit de Certificeringnorm.

Elke basisbibliotheek dient kwaliteitszorg in te bedden in de reguliere bedrijfsvoering en organisatiebreed tastbaar en concreet te maken. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn de vragen die elke organisatie zich stelt: wat is onze missie?, welke visie op de toekomst hebben we?, welke concrete doelen en plannen spelen op de middellange termijn?, welke resultaten willen we bereiken en hoe willen we die behalen?

Bron : De Heraut online van 5 maart 2008

Wikia en consoorten

logo_wikia.jpgNadat ik het al eerder over de Wikia Search had, ga ik het nu over Wikia zelf hebben. Wikia is een wiki die vooral gericht is op gemeenschappen en in groot verschil met Wikipedia laat deze wel reclame toe.

Beide zijn trouwens opgericht door dezelfde persoon, nl. Jimmy Wales. Indien je zelf een onderwerp hebt waarrond je een wiki voor zou willen uitbouwen kan je je altijd hier aanmelden, maar je kijkt best eerst is of er niet reeds iets rond dat onderwerp bestaat door eerst hier is te neuzen.

Soortgelijke sites zijn PeanutButterWiki, Socialtext en Wetpaint.
Indien je niet te zelfzeker bent over je onderwerp dan kan Wikipatterns je daarin begeleiden.

Google Sites

Heb je nog geen webstek die de interne of externe communicatie regelt? Dan is Google Sites wellicht iets voor jou.
Deze en anderen worden hier bijgehouden zodat je op de hoogte blijft van de mogelijkheden die Google je bied.
Voor meer informatie over de interactie tussen bibliotheken en Google kan je best een kijkje nemen op de "Google Librarian Central" blog.

KU Leuven draagt bij tot de Europese digitale bibliotheek

logo_kuleuven.gif De K.U.Leuven vertegenwoordigt Vlaanderen in EDLnet. Dat is een Europees project dat de realisatie van Europeana, de ‘European Digital Library’ voorbereidt. Europeana wil alle Europese burgers integraal toegang verlenen tot een brede digitale databank van Europese cultuur.

Europeana is een initiatief van Europees Commissaris Viviane Reding, in uitvoering van het ‘i2010-programma’. Via de website zullen bezoekers op zoek kunnen gaan naar schilderijen, foto’s, kunstobjecten, boeken, kranten, archieven, films en geluidsfragmenten uit de erfgoedcollecties van verschillende Europese partners.

De K.U.Leuven werkt nauw samen met de afdeling Erfgoed van het Vlaams ministerie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media. In december vorig jaar werd een infodag gehouden met vertegenwoordigers uit verschillende representatieve domeinen in Vlaanderen. Hieruit ontstond een commissie die de deelname aan het project en het verzamelen van Vlaams digitaal erfgoedmateriaal voor Europeana coördineert.

Bron : Robnet van 28 februari 2008

Europese uitgevers willen open access bieb

book.jpg De Europese Commissie heeft het voorstel Open Access Publishing in European Networks (OAPEN) van de Amsterdam University Press en vijf andere Europese uitgevers geselecteerd voor onderhandelingen over financiering.

OAPEN beoogt de ontwikkeling en implementatie van een open access-publicatiemodel voor peer-reviewed monografieën in de sociale en geesteswetenschappen.

Daarnaast biedt het de mogelijkheid om nieuwe publicaties te creëren door het ontwikkelen van op de toekomst gerichte publicatiemogelijkheden, waaronder een online bibliotheek. De onderhandelingen met de EC beginnen in maart.

Bron : NRC van 26 februari 2008

Markt voor e-book groeit langzaam

Uitgevers in Nederland maken zich langzaam op voor de komst van het digitale boek. eBook.nl, sinds 2000 een van de grootste platforms waar deze boeken zijn te downloaden, noteerde in 2007 ruim 30 procent groei ten opzichte van 2006.

logo_ebook.jpg„Het is van een heel klein beetje naar nog steeds een klein beetje als je het beziet in de hele boekenmarkt, maar de belangstelling neemt langzaam toe. Winstgevend is het nog niet. We zijn nog steeds bezig markt te creëren”, zegt Sander van Kempen van uitgeverij Pinion in Amsterdam, onderdeel van NDC VBK. Pinion ontdekt nieuwe media en initieert samenwerkingsverbanden voor het maken van combinaties om zo nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

Nu er steeds meer e-readers op de markt komen, de zogeheten hardware alleen bedoeld voor het lezen van digitale boeken, lijkt ook de interesse ervoor bij de consument toe te nemen. Het e-book is behalve op de speciale hardware voor boeken altijd al te lezen op de personal computer, laptops en pda's en smartphones. Toch zijn de speciale e-readers van groot belang voor een brede acceptatie van het modernere leesboek, vindt Van Kempen.

Meer bij de bron : De Telegraaf en ZDnet van 26 februari 2008

Het Europees project LiteraTour in Library 2.0

logo_grundtvig.jpgLitera-tour in Library 2.0 is een project in het kader van het programma ‘Een leven lang leren’ van de Europese Unie. Het is een ‘Grundtvig leerpartnerschap’ waarvan PCVO Gent – Provinciaal Centrum Volwassenenonderwijs Gent, Henleykaai – de coördinator is, met partners uit Zweden, Spanje, Griekenland en Duitsland.

In dit project werken bibliotheken en centra voor volwassenenonderwijs samen om een interculturele dialoog tot stand te brengen over regionale identiteit door middel van literatuur.

Het is de bedoeling dat de volwassen cursisten fragmenten, hoofdstukken of eventueel boeken met elkaar uitwisselen, leesopdrachten uitwerken en commentaar leveren. Ze ontmoeten elkaar geregeld virtueel in het “literair café”, het zenuwcentrum van het project met vertakkingen in Second Life, in de verschillende doeltalen. Tijdens de internationale seminaries kunnen ze elkaar ontmoeten en deelnemen aan de verschillende workshops over de virtuele en fysieke bibliotheek.

Meer bij de bron : Gent.be

Elastische boekenplank

elistaco_bookcase.jpgVoor iedereen die zijn boeken, cd’s of dvd’s op een stijlvolle manier wil opbergen is er de Elastico Shelf. Hoewel de naam een beetje oenig klinkt ziet het er fantastisch uit.

De Elastico Shelf is eigenlijk niet meer dan een breed elastiek dat om twee metalen staken is gebonden. De staken dienen stevig vastgezet te worden in de muur. Zorg ervoor dat die staken niet uit de muur kunnen schieten, aangezien er de nodige druk op het elastiek zal komen te staan. Daarna kan je je boeken tussen de elastische band zetten, of andere dingen die je wilt. Het elastiek rekt zich eenvoudig naar de vorm van de zaken die je erin plaatst.

De Elastico Shelf is ontworpen door Arianna Vivenzio. Het is vooral ideaal voor mensen die geen grote collectie boeken, dvd’s of cd’s hebben op te bergen.

Bron : NU.nl van 28 februari 2008

Grootste boekenmarkt ter wereld

logo_amsterdam_wereldboekenstad.gifHet oude stadshart van Amsterdam is op 18 mei de locatie voor de grootste boekenmarkt van de wereld. Maar liefst 1000 kramen met boeken slingeren door het centrum. De Wereldboekenmarkt vindt plaats in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad, een eervolle titel die de stad heeft ontvangen van UNESCO.

De KAN organiseert in samenwerking met Amsterdam Wereldboekenstad en Boekwinkeltjes.nl deze gigantische boekenmarkt.

De Amsterdam Wereldboekenmarkt slingert zich van het Waterlooplein, via de Amsteloever voor het Muziektheater, de Zwanenburgwal, de Sint Anthoniebreestraat, de Joodenbreestraat en de Nieuwmarkt naar de Kloveniersburgwal.

Kilometers lang boekenaanbod voor alle liefhebbers van verschillende genres boeken. De grootste boekenmarkt wordt opgeluisterd met diverse activiteiten op het Zuiderkerkhof, zoals het laten taxeren van boeken door het nieuwe veilinghuis voor boeken Amsterdam Book Auctions. Vanaf nu tot 15 maart kunnen boekhandelaren, uitgevers en particulieren zich aanmelden voor een kraam.

Meer bij de bron : Boek.be

Gaming & New Literacy

logo_ugameulearn.jpgTijdens het symposium Gaming & New Literacy – Skills for the Future (georganiseerd door UGame-ULearn) maakt de onderwijs- en de bibliotheekwereld door middel van workshops en lezingen kennis met de kracht en mogelijkheden van games.

Door aan te sluiten bij de technische ontwikkelingen en de belevingswereld van jongeren ontstaan er, zowel voor de bibliotheek als het onderwijs, kansen om nieuwe en/of andere doelgroepen aan te spreken. Hoe, dat leert u tijdens dit symposium. Het symposium is interessant voor iedereen die gaming in het onderwijs en in bibliotheken als medium in wil zetten en loopt van 4 tot 5 maart 2008.

Meer bij de bron : eLearning.nl

- Copyright © infocaris