03 maart 2008

logo_kuleuven.gif De K.U.Leuven vertegenwoordigt Vlaanderen in EDLnet. Dat is een Europees project dat de realisatie van Europeana, de ‘European Digital Library’ voorbereidt. Europeana wil alle Europese burgers integraal toegang verlenen tot een brede digitale databank van Europese cultuur.

Europeana is een initiatief van Europees Commissaris Viviane Reding, in uitvoering van het ‘i2010-programma’. Via de website zullen bezoekers op zoek kunnen gaan naar schilderijen, foto’s, kunstobjecten, boeken, kranten, archieven, films en geluidsfragmenten uit de erfgoedcollecties van verschillende Europese partners.

De K.U.Leuven werkt nauw samen met de afdeling Erfgoed van het Vlaams ministerie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media. In december vorig jaar werd een infodag gehouden met vertegenwoordigers uit verschillende representatieve domeinen in Vlaanderen. Hieruit ontstond een commissie die de deelname aan het project en het verzamelen van Vlaams digitaal erfgoedmateriaal voor Europeana coƶrdineert.

Bron : Robnet van 28 februari 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris