20 maart 2008

In 2007 kwam de mobiele internetverbinding vooral tot stand via een laptop met een overal bruikbaar, draadloos modem. Dat werd gedaan door 13 procent van alle internetters. Daarnaast ging 8 procent van de internetgebruikers met een mobiele telefoon online. Slechts 3 procent gebruikte een palmtop.

mobiel_internet.jpgVan de mannen die internetten, ging 24 procent via een mobiele verbinding online. Dat is beduidend meer dan bij de vrouwen, van wie 14 procent dat deed. Mannen gebruikten vooral veel vaker dan vrouwen de mobiele telefoon om online te gaan, namelijk 12 procent tegenover 4 procent.

Mobiel internetten is populair bij hoogopgeleide jongeren. Ruim 30 procent van de hoogopgeleide internetters jonger dan 45 jaar ging in 2007 met behulp van mobiele apparatuur online. Bij de oudere en laagopgeleide internetters lag dat aandeel op slechts 7 procent.

De verspreiding van mobiel internetten in de samenleving vertoont hiermee hetzelfde patroon als de verspreiding van internet aan het eind van de vorige eeuw. De eerste gebruikers van het internet waren toen ook juist de jongere, hoog opgeleide mannen.

Bron : blikopnieuws.nl van 17 maart

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris