22 december 2008

Een week geleden zag ik op Essen2punt0 een nieuwe widget staan. EĆ©ntje die een site van de Overijselse bibliotheken promoot waarmee je suggesties voor fictie werken krijgt. Die aan de hand van een door jou aangeduid thema en uitgave vorm gezocht wordt.

Waarna je een werk kiest en een uitgebreider overzicht krijgt van het boek, de auteur, internet bronnen erover en de mening van mensen die het al hebben in handen gehad.

Een leuke manier om ook digitaal te kunnen grasduinen binnen jouw favoriete fictie onderdelen.  Het heeft dan ook de toepasselijke naam "fictie dossier" meegekregen.

Het soort toepassingen die je bestaande catalogus op een handige manier wat menselijker en socialer maken.  Door de gebruiker ook mogelijkheden te bieden om zijn mening en waardering erover kwijt te kunnen.

De bibcatalogi zijn handige werk instrumenten om op verder te bouwen.  Zoals de vaak in papier uitgewerkte keuzelijstjes, leeslijsten en dergelijke.  Maar die kennen nog maar weinig digitale varianten.

{ 4 Reacties... read them below or Comment }

 1. Die leek mij ook wel handig en een goed inspirerend voorbeeld voor de eigen Vlaamse werking.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Belangstelling voor een eigen Vlaamse variant? Neem gerust contact op! Bouw ik gewoon nog een fictiedossier website (en widget) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om de widget hier inderdaad ook terug te zien! tanx ook voor jouw aandacht. :)
  Volgend jaar staat een uitbouw van de website op mijn verlanglijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Nazdrave1970 : Zodra ik er de mogelijkheid voor krijg laat ik je iets weten, alvast bedankt voor het aanbod :-)

  @ Essen2punt0 : Graag gedaan hoor, het geheel zit ook goed in mekaar, zeker het bespreken waard :-)

  Als je vragen hebt kan de wiki die ik bijhoud je misschien al wat verder helpen en anders mag je het ook steeds vragen. Ik kijk alvast mee, want er valt altijd wel iets te leren uit iemands ander standpunt.

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris