03 maart 2008

Uitgevers in Nederland maken zich langzaam op voor de komst van het digitale boek. eBook.nl, sinds 2000 een van de grootste platforms waar deze boeken zijn te downloaden, noteerde in 2007 ruim 30 procent groei ten opzichte van 2006.

logo_ebook.jpg„Het is van een heel klein beetje naar nog steeds een klein beetje als je het beziet in de hele boekenmarkt, maar de belangstelling neemt langzaam toe. Winstgevend is het nog niet. We zijn nog steeds bezig markt te creĆ«ren”, zegt Sander van Kempen van uitgeverij Pinion in Amsterdam, onderdeel van NDC VBK. Pinion ontdekt nieuwe media en initieert samenwerkingsverbanden voor het maken van combinaties om zo nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

Nu er steeds meer e-readers op de markt komen, de zogeheten hardware alleen bedoeld voor het lezen van digitale boeken, lijkt ook de interesse ervoor bij de consument toe te nemen. Het e-book is behalve op de speciale hardware voor boeken altijd al te lezen op de personal computer, laptops en pda's en smartphones. Toch zijn de speciale e-readers van groot belang voor een brede acceptatie van het modernere leesboek, vindt Van Kempen.

Meer bij de bron : De Telegraaf en ZDnet van 26 februari 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris