24 maart 2008

De hoeveelheid digitale informatie is veel groter dan verwacht door explosieve toename van digitale camera’s, digitale televisie, surveillance camera’s en sociale netwerksites.

foot-print.jpgEMC, wereldwijd marktleider in informatie-infrastructuuroplossingen, presenteerde deze week de resultaten van het IDC onderzoek naar de omvang van het digitale universum: alle digitale informatie die wereldwijd wordt geproduceerd en gekopieerd. Uit de resultaten blijkt dat de hoeveelheid digitale informatie in 2007 10% hoger uitvalt dan in eerder onderzoek is voorspeld. Enkele opvallende resultaten zijn:

- De totale omvang van het digitale universum bedroeg in 2007 281 miljard gigabytes (281 exabytes).
- Met een toename van 60% per jaar groeit de totale hoeveelheid digitale informatie sneller dan verwacht tot ruim 1.8 zettabytes (1800 exabytes) in 2011.
- De ‘digital shadow’, alle digitale informatie die over iemand wordt geproduceerd en verzameld, is nu groter dan alle informatie die iemand zelf bewust produceert.

De enorme groei van het digitale universum wordt voor een groot deel veroorzaakt door de explosieve groei van het aantal digitale camera’s, digitale surveillance camera’s, digitale televisies, de populariteit van sociale netwerksites, het groeiende aantal internetaansluitingen in opkomende economie├źn, de adoptie van RFID technologie en de groei van enorme datacenters. In 2007 kwam de totale hoeveelheid aan digitale informatie neer op een gemiddelde van bijna 45 gigabytes per hoofd van de bevolking.

Meer bij de bron : Dutch Cowboys van 16 maart 2008

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris