11 februari 2011


Vandaag viert Google Thomas Alva Edison's (1847 - 1931) 164ste verjaardag. Een Amerikaanse wetenschapper en zakenman, die als één van de grootste uitvinders bekend staat.

Die de principes van de massa productie met groepswerk wist toe te passen voor het uitvindingsproces. Waardoor hij als de uitvinder van het eerste industriële onderzoeks laboratorium aanzien wordt.

Met heel wat uitvindingen en patenten als gevolg. Waarvan er ook vele overgekocht waren van andere uitvinders en hij vervolgens de octrooien op zijn naam liet zetten. Als deze succesvol bleken, perfectioneerde hij ze en nam ze in productie.

Zoals de fonograaf, de film camera, een elektrische gloeilamp met lange levensduur, een stock ticker, een mechanische stem recorder, een batterij voor een elektrische auto en elektrische stroom levering.

Waarbij hij niet terugdeinsde om zijn handen vuil te maken wanneer hij met concurrentie te maken had. Zeker als iemand zijn eigen uitvinding verbeterde zoals ik al eerder aangaf toen ik het over Tesla en de stroomoorlog had. (via Wikipedia)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris