06 augustus 2008

Spam blogs staan ook bekend onder het neologisme "splogs".  Dit zijn kunstmatig gecreĆ«erde weblog sites die de auteur gebruikt om welbepaalde websites een beter resultaat te bedelen in de ranking van de zoekmachine.

Dit is echter niet hetzelfde als spam in blogs.  Splogs zijn namelijk blogs waarvan de artikelen nep zijn, en enkel gemaakt zijn met het doel om de zoekmachine te spammen.

Spam in blogs, is het opnemen van willekeurige spamberichten in de blogs van onschuldige omstanders.  Door middel van het automatisch toevoegen van  commentaar met spam links.

Iets waar ik zelf al last van heb gehad toen ik nog mijn Joomla blog gebruikte, zelfs met een geactiveerde Wordpress spam filter kwam er nog geregeld iets door.  Bij Blogger heb ik er tot dusver nog geen last van gehad.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Ik heb er een keer last van gehad maar zie net dat die splogs inmiddels de lucht uit zijn. Er is ook een keer content gestolen. Dat komt gelukkig ook niet al te vaak voor...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe ben je er eigenlijk achter gekomen? Dat ze je content gebruikten om mensen te lokken is eigenlijk wel een onrechtstreeks compliment van de waarde van dat bericht eh.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris