06 augustus 2008

Wetenschappers zijn erin geslaagd om de standaard snelheid tot 10 maal sneller op te drijven.  Zodat vooral de vereiste vraag naar bandbreedte voor het bekijken van audio en video voldoen wordt.  Goed nieuws voor YouTube, de BBC iPlayer en het opkomende TV aanbod via het internet.

Het leuke aan deze uitwerking is dat je dit via de bestaande bekabeling kan doen, waardoor het versneld zou kunnen worden geïntroduceerd.  Zeker als je spelers als Cisco, Infusion, en Comtel mag geloven.

De voordelen van deze grotere snelheden zullen zich ook laten voelen in het downloaden dat instant zal gebeuren, net zoals het bekijken van webpagina's, e-mails met zware bijlagen, en al wat vroeger last had van een te krappe bandbreedte.

Hopelijk mogen we dit snel gaan verwachten en zal dit ook gevolgen voor de Belgische internet situatie.  Die zich aan enkele absurde regels houd met de bedoeling om een maximale winst te behalen.  Op zich is daar niets mee uiteraard, een bedrijf dient geld te maken.

Maar waarom heeft men hier minder oog op de verzuchtingen van de gebruikers dan in de ons omringende buurlanden?  Een vraag waar de bevoegde instanties toch wel is mogen gaan ingrijpen, zeker als ze het i2010 initiatief van de Europese unie getrouw willen opvolgen.

Gevonden via BBC

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris