12 april 2010

(via)

Google zou ook uit China.vertrekken, maar probeert eerst of ze de censuur toch niet kan omzeilen door google.cn naar Hong-Kong te laten forwarden aangezien de censuur daar nog niet van toepassing was.  Maar ondertussen eveneens gelijkgeschakeld is met de rest van China.

Om de huidige stand van zaken vlot te kunnen opvolgen maakte Google een dashboard die je toont in welke mate haar diensten beschikbaar zijn.  Het bedrijf blijft echter wel nog met een "research en development" afdeling en verkoopt er nog steeds reclame.

Verder nog nieuwigheden bij ... AndroidApps , Blogger, Bookmarks , Calender , Chrome , Crisis ResponsDoodle , Earth , Fiber , Mail , Maps , Public Data Explorer , Reader Play , Sites , YouTube



Android ziet DropBox en Buzz naar het mobiele platform komen. * Google gaat de concurrentie met Apple TV aan door een eigen open platform te lanceren.  Iets dat het Zweeds bedrijf "People of Lava" wellicht wist te inspireren om een een tv met Android te gaan maken.

De Apps Market ziet zichzelf exponentieel ontwikkelen.


Blogger houd zijn verjaardagsbeloften door verder en in een versneld tempo nieuwe features toe te voegen.  Zoals een gewijzigde template editor om vlotter je standaard sjabloon aan te passen.

De pagina's die je op het ter ziele gegane Pages had staan kan je als blog pagina's opnemen. * De integratie met Picasa is sterk verbeterd, maar mist nog een rechtstreekse wis functie. * Afbeeldingen kan je nu ook vlot voetnoten meegeven, zodat je die tekst bij het verslepen van een afbeelding steeds mee verplaatst. * Ook de definities en vertalingen hebben zich met de de Blogger dienst geïntegreerd via een extra knop op de WYSIWYG editor balk.


Bookmarks maakt het mogelijk om hele waslijsten aan sites in bundels te delen.  Bijzonder handig alternatief of hulpmiddel om bijvoorbeeld een webwijzer mee te onderhouden.


Calendar Labs heeft er weer heel wat nieuwe projecten bijgekregen. Waarmee je vlotter kan gaan (her)plannen, extra informatie kan meegeven en de informatie op een alternatieve manier weet te tonen.


Chrome zou je net als Safari toelaten om dankzij de ondersteuning van HTML5 Quake in je browser te spelen dankzij dit Code project.  Een implementatie ook zijn voordelen kan hebben, zoals je bij het YouTube gedeelte kan zien. * Chrome extensies nu ook in Firefox bruikbaar dankzij de Chrome extensions manager.


Crisis Respons probeert via een Person Finder te helpen bij het zoeken van de mensen die vermist zijn geraakt in Chili.


Doodle viert weer een tal van feestdagen en verjaardagen via hun gedoodelde logo's.  Zoals de viering hierboven van de 205e verjaardag van Hans Christian Andersen.


Earth kan voor tal van doeleinden gebruikt worden.  De site Associate Degree verzamelde alvast zo'n 50 manieren waarop opvoeders de dienst voor hun lessen kunnen gebruiken.



Fiber : De Amerikaanse gemeente Topeka heeft zich tijdelijk als Google herdoopt.  In de hoop om zo te kunnen deelnemen aan het snelle fiber internet project.  Iets dat hen zeker niet ontgaan is omdat ze voor de eerste april de naam Google vervingen met die van Topega.


Mail Labs lanceert twee nieuwe features namelijk de Sneak Peak en de Nestled Labels.  Waarbij de eerste je een korte inhoud van je bericht toont door met de rechtermuisknop op de berichten in je inbox te klikken.

De tweede is dan weer iets waar de gebruikers al lang naar vroegen.  Met name de mogelijkheid om je labels een hierarchische volgorde te geven.  Iets dat je zelf vlot kan instellen door de naam van de categorie en eventuele sub-categorie steeds doen opvolgen met een "/".  Bijvoorbeeld "Familie/Janssens/Bram".

LifeHacker tipt je over hoe je zoal je contacten kan opkuisen. * De uitnodigingen bij de lancering waren geen geplande marketing stunt. * Mail probeert na te gaan of je account gehijackt is.


Maps : Voegt ook fietswegen toe aan haar kaarten. * Street View maakt nu ook tal van straten in het VK zichtbaar.  Waarbij ze ook meteen het belang  proberen te bewijzen door de eerste Google Street View Awards voor opzetten.

Public Data Explorer toont je publiek beschikbare informatie en laat je toe om je eigen combinaties te maken.


Reader Play toont je in een slideshow berichten aan de hand van je via "like", "share" en "star" hebt aangeduid.


Sites kreeg al in november van vorig jaar templates, maar dat heb ik pas onlangs gemerkt.  Blijkbaar is de structuur die dit mogelijk maakt namelijk te verschillend van de originele, dat dit enkel voor nieuwe omgevingen beschikbaar is geworden.


YouTube maakt het mogelijk om filmpjes versneld of vertraagd te bekijken door tot de HTML5 test groep toe te treden. * Search Stories laat je dan weer toe om je eigen verhaal te vertellen aan de hand van haar diensten.  Waarna het op basis van die informatie een filmpje genereert.  Met nogal wat potentieel als mogelijk promotietool.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris