23 januari 2009

Een Googlebomb of Google bom is een term die aangeeft dat een groep mensen op een gecoördineerde manier een pagina bovenaan de Google resultaten weten te plaatsen bij het intypen van bepaalde trefwoorden.

Eén van de bekendere Google bommen is de zoekactie "miserable failure " die aan de voormalige Amerikaanse president George Bush gelinkt was en nog steeds is.


Het veranderen van de betekenis van één of meerdere termen heet overigens Googlewashing.  En als je slechts één resultaat krijgt door het ingeven van een zoekopdracht met slechts twee woorden heet dat Googlewhacking.

De impact van de populaire zoekmachine op het internet zou je best wel kunnen meten aan de ontwikkeling van een eigen terminologie.  Waarbij het dan ook wel niet zal verbazen dat die elk jaar steeds sterker wordt. (via )

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

 1. Helaas is de "miserable failure " nu Obama geworden.

  Let's hope not.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens searchengineland begint Google hier nu actie tegen te ondernemen. Al heeft dat wel 2 jaar op zich laten wachten, hopelijk gebeurt dat nu ook voor de resultaten bij zowel Google, Yahoo als MS.

  Al heb ik eerlijk gezegd liever iemand die slecht uit sommige trefwoord resultaten van zoekmachines komt, dan iemand die zijn werk niet goed, snel en kordaat zou aanpakken. Iets dat hem zeker niet verweten kan worden.

  Bovendien weet hij ook dat hij zal worden afgerekend op de uitvoering van zijn beloftes en initiatieven. Maar ik heb er een goed oog op, hij lijkt echt wel iemand te zijn die voor de job ging vanwege hetgeen hij kon bewerkstelligen in plaats van het postje. Iets dat in deze tumultueuze tijden toch wel niet vanzelfsprekend is voor een politieker.

  BTW Dymphie weet je dat je profiel niet bezichtbaar was? Dat is namelijk een standaard instelling dat je misschien zou vergeten aan te passen kunnen zijn?!

  BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris