23 januari 2009

Een tijdje geleden bracht Monty Python zijn hele verzameling uit op een eigen YouTube kanaal .  Zodat je alle stukken integraal kan bekijken in een deftige kwaliteit.  Hierbij kwam regelmatig de vraag terug of het geen negatieve impact zou hebben op de verkoopcijfers van de dvd's.


Blogoscoped bericht ondertussen dat het inderdaad een impact heeft, maar dan in de positieve zin.  De filmpjes op YouTube staan namelijk bovenaan de meest bekeken lijsten.  En sinds de lancering is de dvd verkoop op Amazon met 23% gestegen.  De dvd's zijn nu het tweede populairst verkopend artikel bij de webwinkel.

Waardoor het wel lijkt bewezen te zijn dat de beste manier om iets aan de man te brengen het te verspreiden is. Zodat heel wat meer mensen de kans krijgen om het te leren kennen.  Hopelijk zal dit ervoor zorgen dat er in de nabije toekomst nog meer programma's in dit model zouden stappen.


Al zijn er uiteraard die hier al heel wat vroeger mee begonnen zijn en dan verwijs ik bijvoorbeeld naar : The Daily Show , The Colbert Report , South Park en Saturday Night Live .

Een beweging die je ook in de muziekindustrie kan terugvinden, al experimenten zij met muziekclips op YouTube zonder het geluid.  Het is duidelijk dat er ginder ook fans van de Monty Python humor zitten.  Want wat is een muziekclip zonder de muziek, een leuke achtergrond voor bij de karaoke misschien?!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris