26 november 2009The New Zealand Book Council vroeg aan Colenso BBDO en Andersen M Studio om een filmpje te maken rond de slagzin "where books come to life". Het doel van de vereniging is namelijk om het lezen bij Nieuw-Zeelanders te promoten. Evenals het in de spotlight zetten van lokale schrijvers, verhalen en zienswijzen.  Vandaar ook de keuze voor Maurice Gee en zijn boek "Going West".

Een mooie manier om leespromotie te voeren.  Al vind ik het wel wat jammer dat er kortfilmpjes gebruikt worden, maar dat er niets rond kortverhalen wordt gedaan.  Want als je niet (meer) gewoon bent van een boek te lezen, kan je al snel afgeschrikt geraken door het volume aan bladzijden eer je aan het einde bent aanbeland.

On-line zijn zulke kortverhalen althans vrij eenvoudig terug te vinden bij bijvoorbeeld Blanco Regel en Radio 1.  Net als kortfilm festivals en radioboeken, maar die niet echt ergens in een gebundeld overzicht terug te vinden zijn.  Kortom voldoende materiaal om zelf mee aan de slag te gaan.  (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris