25 november 2009"Bohemian Rhapsody" is één van de bekendste liedjes van de Britse rock groep Queen. Dat de zanger Freddie Mercury in 1975 voor het album "A Night at the Opera" schreef. Waardoor het liedje ook dezelfde opbouwende structuren gebruikt als in de opera.

Het liedje was een instant commercieel succes en staat in het Verenigd Koninkrijk nog steeds op de derde plaats in de best verkopende singels. Waar het enkel het Band Aid lied van "Do They Know It's Christmas?" en Elton John's "Candle In The Wind" moeten laten voorgaan.

Ook de bijhorende promotionele video was baanbrekend voor die tijd en hielp mee het beeld van alle daarna komende videoclips te bepalen. Waardoor het hier door The Muppets herwerkte liedje zo populair en invloedrijk is geworden. (via)

{ 1 Reacties... read them below or add one }

  1. Het blijft dan ook een steengoed nummer. Wel handig om zo'n overzicht op Wikipedia te hebben, want daar zitten altijd hééél veel leuke liedjes in. Kan ik er straks mijn Deezer lijst nog wat mee gaan aanvullen. De herwerking van de Muppets is anders ook wel serieus de moeite waard om gezien te worden :-)

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris