14 september 2009

Google wil door het ontwikkelen van eigen zonne technologie op basis van spiegels zo'n 60% aan energie besparen.


Apps : Nu de grote torrent trackers steeds vaker in de problemen lijken te komen kan Apps als een soort vrijhaven voor torrent trackers gaan functioneren.Apps : In de herfst zullen Apps gebruikers met mondjesmaat de mogelijkheid krijgen om Wave uit te proberen.


Blogger : Zoals eerder al aangehaald ging Blogger voor haar 10de verjaardag met nieuwe features op de proppen komen. Eén van die nieuwe features is de mogelijkheid om "jumps" toe te voegen. Dit geeft je de mogelijkheid om te bepalen tot waar je een bericht kan lezen eer je op de titel moet klikken om het hele bericht verder te kunnen lezen. Gebruikers die niet met één van de standaard sjablonen werken moeten hiervoor wel wat wijzigingen aan hun code doorvoeren. Gelukkig heeft Amanda van BloggerBuster hier al een handige how-to uitleg voor geschreven.


Books : Als je regelmatig boeken van de Google dienst afhaalt dan zal deze toepassing beslist iets voor jou zijn. Het laat je namelijk toe om meerdere boeken tegelijkertijd te downloaden en converteert ze achteraf automatisch naar een pdf vorm.


Books : In haar opzet om zoveel mogelijk boeken te omsluiten stuit Google ondertussen op protest tegen haar plannen om een akkoord te sluiten voor alle Amerikaanse publicaties. Waardoor het bedrijf een nog ernstige concurrent wordt van het mee protesterende Amazon, maar ook het alleenrecht over de hele collectie zal bezitten. Een onaanvaardbaar monopolie volgens de tegenstanders die lijken te vergeten dat bijvoorbeeld de zowat de hele film industrie door slechts drie actoren lijkt gecontroleerd te worden.


Chrome : De gemaakte belofte om extensies aan te bieden voor de browser is door het als een vast onderdeel te integreren een effectieve waarheid geworden.  Je kan dit in werking zien als je het ontwikkelaars kanaal hebt aanstaan (dev) en "chrome://extensions/" intijpt.


Chrome : Na de officiële Chrome browser, de open source versie Chromium is er nu ook ChromePlus.  Een browser waar reeds tal van extensies zijn mee ingebouwd.


Chrome : Er wordt dus duchtig voort gebouwd aan de browser die de concurrentie met die van onder andere MicroSoft, Mozilla , Apple en Opera aangaat.  Iets dat zichzelf in de verf zet door het overnemen van de tactiek om je browser te promoten door hem als standaardbrowser bij computers en andere hardware te laten meeleveren, zoals in de onlangs overeengekomen deal met Sony's Vaio laptops.


Chrome : Om je favorieten in een knop te kunnen toevoegen aan je browser balk moet je achteraan de Chrome link dit stukje tekst toevoegen : "--bookmark-menu".  Op die manier kan je weer wat extra ruimte uitsparen door je favorieten balk te doen verdwijnen.


Internet Stats is dan weer een een pagina die, momenteel enkel uit het Verenigd Koninkrijk, data verzamelt over allerlei onderwerpen.  Wordt wellicht nog vervolgd ...


Logo : Voor negende september bracht Google geen aangepaste doodle omdat ze naar eigen zeggen enkel doodlen over vrolijke dingen.  Iets waar ontvoeringen door buitenaardse wezens blijkbaar lijkt bij te horen.  Net als dit "easter egg logo" dat je te zien krijgt wanneer je "ascii art" in het zoekvenster van Google typt.


Mail : Voice integreert zich in Gmail, maar jammer genoeg is dit nog steeds beperkt tot de VS.  Je kan ook je thema vervangen door één van de vier nieuwkomers;


Maps : Street view krijgt een aangepast animatie filmpje in Japan dat moet meehelpen om de vele vragen over privacy problemen (al dan niet preventief) te beantwoorden.


Maps : Enkele dagen geleden haalde ik de samenwerking tussen Maps en Hasbro al aan om van de wereld één groot monopoly bord te maken.  Enigszins ironisch bedoeld wellicht na de hele hypotheekcrisis.


Maps : Als je benieuwd bent naar een nieuw mogelijk rampenscenario zoals bij de eerdere mashup met een meteoriet dan zal deze versie over de plaatsen die onder water zullen staan door het stijgende water je ook wel kunnen boeien.


Nieuws : Om snel het nieuws te kunnen doorzoeken maakte Steve Rubel deze bookmarklet met de code "javascript:(function()%7B%20p=prompt('Search%20term:','');%20if(p)%7B%20document.location.href='http://www.google.com/search?as_qdr=n10&q='%20+%20escape(p)%7D%20%7D)();".


Nieuws : Na de eerdere geruchten over een overname van Digg en het achteraf floppen van de gesprekken werkt Google zelf verder aan een eigen variant en potientiele killer.


YouTube : Op de Amerikaanse internet markt zijn er heel wat ontwikkelen over het bekijken van televisie en films via het internet.  Iets waar televisie bouwers al de nodige ingangen voor voorzien hebben.  Jammer genoeg lijkt de weg om Europa en andere regio hiervan te laten meegenieten nog niet voor morgen te zijn.  Maar als het eens zover zal zijn zal je alvast via YouTube ook langere filmpjes, zeg maar films, kunnen bekijken.
YouTube : Zoals reeds eerder bericht gaat YouTube internet fenomenen en andere goed scorende content makers financieel te laten meegenieten van hun succes.  Met de bedoeling op een wederzijdse win-win situatie.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris