29 juni 2009


Dat er in Iran heel wat mensen zich via het internet uiten had ik al is eerder aangehaald in dit filmpje. Maar nu merk je ook steeds vaker dat heel wat mensen hun profielafbeelding bij divers sociale diensten (Facebook, Twitter, ...) groen zijn gaan kleuren. Een manier om hun steun te betuigen aan het protest tegen de verdachte Iraanse verkiezingsuitslagen.

In Iran zelf wordt er ook druk gebruik gemaakt van het net om zich te organiseren en informatie te verspreiden.  Zo kon je onlangs al via Google Maps een overzicht van de embassades krijgen die gewonden aanvaarden.  En update Google op vraag van haar gebruikers de satellietfoto's van Tehran.

Waardoor het internet zichzelf andermaal opwerpt als het ultieme medium van deze nieuwe eeuw.  Dat door zijn algemene diensten integrerende rol, denk maar aan onder andere telefonie en televisie, het bijzonder moeilijk maakt om er zomaar helemaal de stekker uit te trekken zonder zelf ook afgesloten te geraken.

{ 3 Reacties... read them below or Comment }

  1. En, heb jij je al in het groen gestoken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Qua klederdracht wel, maar of ik mijn profielafbeelding in het groen ga zetten weet ik nog niet. Niet dat ik hen niet wil steunen, maar omdat er nu éénmaal zoveel acties zijn. Misschien moet ik daar maar is een afdraaiend bannertje voor toevoegen. Heb jij daar plannen voor?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee, geen plannen; veel te gevaarlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris