11 februari 2009


Tijdens de TED symposia valt er steeds wel iets interessants te beleven.  Zoals bijvoorbeeld het draagbare computer systeem dat enkel Amerikaanse MIT studenten wisten uit te werken.

Hiermee kan je elke oppervlak veranderen tot een interactief scherm.  De drager van dit systeem kan zo naar believen virtuele gadgets en informatie vanaf het internet opvragen, die hij vervolgens weer als rook kan laten verdwijnen.

Eén van die studenten omschreef het zelf als zijnde het begin van een nieuw digitaal zesde zintuig.  Waarbij de informatie deze keer niet van de zintuigelijke waarnemingen komt, maar van computers en het internet.

Hiervoor maakten ze dan ook een prototype dat slechts een eenvoudige webcam en een door batterijen aangedreven projector verijste.  In totaal koste dit zo'n 350 dollar of zo'n 268 euro, waarmee ze de informatie van de telefoon vlot overal zicht- en bruikbaar wisten te maken.

Om de handbewegingen te registreren heeft de testpersoon wel enkele gekleurde vingerhoedjes om zijn vingers.  Zodat de camera het onderscheid tussen de vingers en de gemaakte bewegingen softwarematig kan herkennen.


Dankzij zo'n systeem worden de draagbare telefoons beetje bij beetje een nieuwe vorm van een draagbare computers.  Waarbij steeds meer basis diensten die je reeds in palm,htc, blackberry, ea. toestellen kon vinden, worden samengevoegd.

Zodat je ten allen tijde en naar believen kan gebruik maken van het internet en zijn diensten.  Hetgeen voor een heel andere wereld zou kunnen zorgen.  Waarbij bijvoorbeeld voor het brengen van nieuws, het internet en zijn gebruikers de norm worden.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris