12 februari 2009


Het is al lang geleden sinds ik nog Wolfenstein 3D heb gespeeld.  Een computerspel uit 1992 waarbij je het tegen allerlei vijanden uit de tweede wereld oorlog, op de zombies en spoken na, vecht.  Dankzij Glen Rhodes kan je dat nostalgisch gevoel opnieuw herbeleven dankzij deze flash versie van het spel.

Dat zijn naam heeft gekregen van een afgelegen rotsformatie in Duitsland.  De 3D versie was trouwens de derde editie van het spel na eerdere uitgaves in 1981 en 1984.  Waarna er met een zekere regelmaat (1992, 2001, 2003, 2009) vervolgen werden gemaakt.  Om uiteindelijk in het komende jaar ook als film te worden uitgebracht.

Er bestaan ondertussen zelfs een cloon van deze 3D versie, onder de naam Voxelstein 3D.  Dat je vanaf SourceForge kan downloaden.

Een leuke retro-game met heel wat geschiedenis en die voor zijn tijd grondbrekend was.  Maar die ook mooi toont hoe vroeger het accent heel wat meer op de gameplay lag, dan op het grafische element.  Waardoor vele van die spelletjes nu nog steeds erg populair zijn (pac-man, space invaders, tetris, ...).

Hopelijk zal dit op termijn opnieuw aan belang winnen en niet enkel een gevolg zijn van een nog niet zo goed ontwikkelde grafische technologie, zoals dat in de tijd dat de retro-games gemaakt werden het geval was.

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

- Copyright © infocaris