17 november 2008

Ik ben reeds enige tijd nijverig bezig met het ontwikkelen van een eigen sjabloon waarbij enige kennis van de volgorde waarin je css voorwerpen moet staan wel erg handig van pas komt.

Zo moet je bij het bepalen van je "padding" en "margin" ervoor zorgen dat eerst het hoofdgedeelte komt, gevolgd door de rechter kant, waarna de onderkant en uiteindelijk de linker kant.

Iets dat best wel moeilijk te onthouden kan lijken, maar gelukkig bestaan er daar truckjes voor.  Zoals het woord "trouble" bijvoorbeeld.


Een andere en voor mij net iets eenvoudigere manier om dit te onthouden is door te denken aan de richting waarop je horloge draait, namelijk 12 uur (top), 3 uur (right), 6 uur (bottom) en 9 uur (left).

En daar stopt het niet bij want ook je link aanduiding vragen om een welbepaalde volgorde, namelijk :
  • a:link
  • a:visited
  • a:focus, a:hover
  • a:active
Waarbij je aan "love" en "hate" kan denken om ze op de juiste plaats te zetten.  Al lijkt mij die LVHA niet echt praktisch te zijn om te onthouden, maar het is uiteraard beter dan niets.

De a:focus voor de hover werkt op dezelfde wijze als de hover maar maakt de links ook toegankelijk voor bezoekers die niet door middel van een muis kunnen werken.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris