25 oktober 2008

Google's 10100 project heeft, in de korte termijn waarbij je hiervoor inzendingen kon doen, een enorm aantal reacties ontvangen.

Het was de bedoeling dat je een idee uitwerkte dat de mensheid in één of de andere manier vooruit helpt.  Hetgeen ik zelf via een  viertal inzendingen heb proberen te doen ...

  • klimaat (her)vorming : een irrigatiesysteem om het huidige eco systeem te veranderen of verbeteren

  • auto verkeer regulatie : vervoersregeling aan de hand van de communicatie tussen onder andere borden en vervoersmiddelen

  • goederen vervoer via vacuum :  een alternatieve manier om goederen te vervoeren zonder een vervoerder of brandstof

  • informatie vinden zonder (veel) voorkennis : omdat je eenvoudigweg altijd wel iets moet weten om aan een antwoord te geraken

Om door deze berg aan inzendingen heen te geraken heeft Google 3000 werknemers in 50 bureau's verspreid over de wereld die zich uitsluitend hiermee zullen gaan bezighouden.

En die ze zullen herleiden tot een top 100 lijst die ze op de 27ste januari publiek zal maken zodat je aan de overblijvende ideeën je stem kan toekennnen.

Hierna zal een panel van juryleden een beslissing maken vanuit een top 20 waaruit 5 winaars zullen gekozen worden die we midden februari te horen zullen krijgen.

Indien je het wenste kon je je idee ook openstellen voor mogelijk andere geïnteresseerde partijen.  Waardoor je idee toch nog een staartje zou kunnen hebben indien ze niet zou gekozen worden.

via

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris