Archive for oktober 2011

soorten monsters

Tijdens Halloween worden er traditie getrouw heel wat horror films bekeken. De makers van die films halen vaak hun inspiratie bij een bestaand groepen monsters.

Zo zou je deze filmfiguren kunnen associeren met : Alien met een Ghoul, Amarok met gigantische monsters, Freddy Krueger met een Merrie, Jason Voorhees met een Demon, Predator met een Oger/Ork en het monster van Frankenstein met een goedaardige niet-mensetende oger. (met wikipedia)


Demonen zijn niet menselijke slechtwillende wezens die een geestelijk bestaan hebben en zich manifesteren door soms de lichamen van anderen te bezetten.Geraamtes, zowel menselijke als niet-menselijke, zijn een fysieke manifestatie van de ondoden. Die zelf symbool staan voor de dood. Zoals personages als "Pietje de Dood" (ook gekend onder de naam "magere Hein") en de vierde "ruiter van de apocalyps".
Ghouls zijn wezens die vaak rond graven rondhangen en menselijk vlees eten. Naast hun mogelijkheid om van gedaante te veranderen onderscheiden ze zich van zombies door hun beweeglijkheid en kracht die ze met Ogers gemeen hebben.

Gigantische wezebs zoals de aap "King Kong", de "Kraken" octopus, en zovele anderen zijn uitvergrote versies van gekende dieren. Met als enige bedoeling om ze angstwekkender en onbekender te maken.

Waarvan sommige verklaard worden door mutaties. Zoals radioactiviteit voor het ontstaan van "Godzilla" heeft gezorgd. Een uitzondering hierop zijn de films met dinosaurussen. 


Goblins zijn kleine wezens met magische krachten die zich van boosaardig tot kwaadaardig gedragen. Tenzij je hun vertrouwen hebt kunnen winnen. In zo'n geval zijn ze extreem loyaal. Die zowel in de fysieke als spirituele wereld bestaan. Gremlins zijn relatief recente kwelduivels die tijdens de 20ste eeuw voor het eerst opdoken. Hun bestaan hielp te verklaren waarom piloten plotseling onverklaarbare problemen kregen met hun toestellen. 
Hybride monsters zijn vaak een combinatie van dieren. Zoals een combinatie van geit, leeuw en slang (chimera) of half mens half stier (minotaurus). Maar niet als de "weerpieren" die naar zo'n vorm evolueren.Heksen bestaan uit goede (witte magie), neutrale die tussen de twee staan en slechte (zwarte magie). Die aan de hand van kruiden en/of spreuken hun goede of minder goede daden uitvoeren.

Merrie is een wezen dat voor slechte dromen zorgt. Het woord nachtmerrie verwijst daar nog steeds naar. Al verschillen de verklaringen hierrond van streek tot streek. Maar steeds werd toebedeeld aan demonen met magische krachten of iemand geestelijk konden bezitten.

Volgens sommige verhalingen zou het om de godin Mara gaan. Die zich 's nachts in een witte merrie met negen hoofden of veulens kon veranderen. Waarbij de negen verwezen naar de duivel. Terwijl het bij anderen het dan weer om een geest of goblin zou gaan die op mensen hun rug rijd wanneer ze nachtmerries hebben.

Andere wezens die in de slaap konden binnendringen zijn een succubus, een vrouwelijke demon die in dromen verschijnt en tot een slechtere gezondheid of zelfs de dood kan leiden, net als haar mannelijke tegenspeler de incubus.

Mummies zijn opnieuw tot leven gebrachte mensen die door mystische krachten weer tot leven worden geroepen. Of die zorgen voor de uitvoering van een vloek die zich voltrekt wanneer zij of een farao verstoord worden.Ogers zijn een sterk, groot en wrede mensachtig wezens die zich met mensen voeden. Ze hebben veel weg van Orks maar werken meestal alleen.
Orks zijn wezens die meestal een groene huid hebben. Zich vaak in groep verplaatsen. Een menselijke vorm hebben, maar net iets kleiner dan mensen zijn en ze eten alle soorten vlees inclusief dat van mensen.

Spoken en geesten zijn de zielen van overleden wezens die zich op een zichtbare of onzichtbare manier kunnen manifesteren
Trollen zijn groter dan mensen, maar minder slim dan de gemiddelde mens. Ze leven meestal in grotten of hollen en kunnen heel oud worden. Behalve wanneer er ze in het zonlicht komen want dan veranderen ze in stenen.


Weerwolven (ook lycans genoemd) zijn mensen die van gedaante veranderen bij een volle maan. Nadat ze door een andere weerwolf gebeten zijn of als goddelijke straf door een kindermoord. Ze beschikken na hun transformatie over bovenmenselijke kracht.


"Weerpieren" is een officieuze naam voor een kruising tussen weerwolven en vampieren. Een combinatie die ontstaat nadat een weerwolf sterft en niet meteen vernietigd wordt door bijvoorbeeld verbranding.

In zo'n geval komt het terug tot leven en drinkt het bloed. Het verschil met vampieren is dat ze bij daglicht terugkeren naar hun menselijk lijk en niet verbranden.

Vampieren zijn menselijke wezens die enkel in het duister kunnen leven, van vorm kunnen veranderen en bloed van mensen drinken om kracht op te doen. In spiegels zijn ze onzichtbaar en ze kunnen zich in allerlei vormen veranderen.


Zombies zijn tot leven gebrachte doden door een mysticus met magische krachten of door een onnatuurlijk fenomeen. Die zich voeden op menselijk vlees en soms specifiek met de hersenen. Door de hele bevolking aan te vallen. Iets dat ze met trage bewegingen en weinig intelligentie doen.

trick or treat updateHalloween is een gebruik dat terug gaat naar de middeleeuwen. Toen arme mensen op 1 november (Allerheiligen of "All Hallows" of "Hallowmas") van deur tot deur gingen om voedsel in ruil voor gebeden op Allerzielen (2 november) te vragen. Een gebruik uit Ierland en Groot-Brittannië, al bestond dit minder wijdverspreid op andere plaatsen.

Het dragen van maskers gaat dan weer terug naar oude Keltische gewoontes om de boze geesten te immiteren waardoor ze verward zouden afdruipen. Dat door de naar Amerika emigrerende inwoners met zich meenamen.

Waar het gebruik evolueerde en er pompoen kerven bijkwam. Het bedelen om voedsel veranderde naar kinderen die in groep erop uittrokken om snoep te krijgen met de spreuk "trick or treat". Waarbij je bij "trick" kattekwaad mocht verwachten en "treat" betekende dat je geld of snoepgoed uitdeelde.

Om uiteindelijk zijn weg terug te vinden naar waar het allemaal begon. Waarop Bert en Henk, van het programma "Zonde van de Zendtijd", een aanvulling maken. Door het gebruik up te daten naar hetgeen de mensen tegenwoordig angst aanjaagt. (via facebook pagina van zonde van de zendtijd met wikipedia)

The Smashing Pumpkins - Tonight, Tonight


Omdat een uitgesneden pompoen zowat het symbool van Halloween is geworden, en dit gelijknamig viraal filmpje mij daartoe inspireerde, maak ik gebruik van het liedje "Tonight, Tonight" om daarnaar te verwijzen. Een liedje uit het derde album van de Amerikaanse rockgroep "The Smashing Pumpkins" komt. Dat in april van 1996 erg succesvol was en later nog een kortere akoestische versie kreeg onder de naam "Tonite Reprise". (met wikipedia)

wintertijd 2011In maart maakte we de overgang naar de zomertijd. Een wijziging die ondertussen opnieuw mag worden teruggedraaid. Een onderwerp dat C.G.P. Grey mooi weet samen te vatten in het bijhorende filmpje. Met de terechte vraag of dit nog nuttig is?! (met afbeelding)

de nacht van de levende doden


In maart verwees ik met de "Phantom of the Opera" al is naar de mogelijkheden van YouTube. Deze keer verwijs ik naar het seizoensgebonden "Night of the Living Dead". Een zwart/wit cultfilm uit 1968 die ondertussen, door een fout van de verdeler, opgenomen is in het publieke domein. Waarin ghouls en zombies de hoofdrol spelen. Die je dankzij OpenFlix hier kan bekijken of dankzij VITAC Captations als luisterboek kan volgen. (met wikipedia en youtube)

vrijheidsbeeld viert 125ste verjaardag

Vandaag viert het Amerikaanse vrijheidsbeeld haar 125ste verjaardag. Want het beeld staat er reeds sinds 28 oktober 1886, zoals het schilderij "Unveiling of the Statue of Liberty - Enlightening the World" van Edward Moran toont.

Een openingsceremonie die de eerste ticker-tape parade in gang zette. Een gebruik dat voor belangrijke gelegenheden gereserveerd is. Waarbij er, zoals de naam al doet vermoeden, dunne rolletjes telegrafie papier als slierten door de ramen gesmeten werd.

Met een erg gelukkige timing. Want 21 dagen voordien (7 oktober) had Spanje de slavernij in Cuba afgeschaft. Zodat het spreekwoordelijke licht niet op een al even spreekwoordelijke valse noot is gestart.

Daar de diadeem of kroon op haar hoofd met de zeven stralen verwijst naar de zon, de zeven zeeën, de zeven continenten en een manier om (naast de toorts) vrijheid te brengen.

Meer over de geschiedenis van het beeld kan je in dit bericht uit april terugvinden. (met wikipedia)

Kirill Yeskov - The Last Ringbearer

Fan fiction is een term die het werk, gebaseerd op iets bestaands, dat fans maken. Vaak zonder hiervoor de toestemming te hebben van de oorspronkelijke auteur. Maar dat hoeft niet meteen een probleem te zijn want dit kan onder "fair use" geplaatst worden. Zolang er een duidelijke vermelding is van waar de gebruikte inspiratie komt.

Een mooi voorbeeld daarvan is "The Last Ringbearer", een novelle dat Kirill Yeskov (een Russische paleontoloog) in 1999 schreef, die gebasseerd is op J.R.R. Tolkien's "The Lord of the Rings". Dat zich na de gebeurtenissen uit het oorspronkelijke werk afspeelt, maar vanuit het standpunt van Mordor.

Al bevind dit werk zich eigenlijk ergens tussen fan fictie en een geheel nieuw boek. Net als "Pride and Prejudice and Zombies", "Emma and the Werewolves", "The Wind Done Gone" en "Sense and Sensibility and Sea Monsters". Maar vanwege de copyright rechten rond het werk van Tolkien niet zomaar gepubliceerd kunnen worden. Want het verhaal steunt grotendeels op de door Tolkien geschetste wereld.

Daarom wordt het als een gratis download aangeboden zodat er geen profijt uit gehaald wordt. Een "niet commerciële uitgave" dat een extra mogelijkheid qua collectievorming toont voor een niet commerciële instelling als een biblitoheek. En voor een leuk intermezzo kan zorgen bij het wachten op de verfilming van "de hobbit". (salon via nerdcore en afbeelding)

pythagasaurus


"Pythagasaurus" is een animatie van aardman commercials over een wereld die uit wiskundige elementen is samengesteld. Waar twee van de inwoners te raad gaan bij de pythagasaurus om te weten te komen of hun dorp door een vulkaan bedreigt wordt of niet.

200 jaar Franz Liszt


Franz Liszt (22 oktober 1811 – 31 juli 1886) was een 19e eeuwse Hongaarse componist, pianist, conductor en leerkracht. Wiens 200ste verjaardag gevierd wordt met een Google doodle. Die andere composisten zoals Richard Wagner, Hector Berlioz, Camille Saint-Saëns, Edvard Grieg en Alexander Borodin inspireerde. Mede dankzij een uitgebreid oeuvre en zijn uitvindingen, zoals het symfonisch gedicht en het concept van de thematische transformatie. (via google met wikipedia)

meest relaxerende liedjes


 1. Marconi Union - Weightless
 2. Airstream - Electra
 3. DJ Shah - Mellomaniac (Chill Out Mix)
 4. Enya - Watermark
 5. Coldplay - Strawberry Swing
 6. Barcelona - Please Don't Go
 7. All Saints - Pure Shores
 8. Adele - Someone Like You
 9. Mozart - Canzonetta Sull'aria
 10. Cafe Del Mar - We Can Fly
In een, door bubbelbad en shower gel bedrijf Radox Spa, bestelde studie naar het meest relaxerende liedje bleek het resultaat nog relaxerender te zijn dan een massage.

Met de bovenstaande top 10 als gevolg. De eerste plaats van het liedje "Weightless" van de groep "Marconi Union" is niet toevallig. Want het staat bekend als het meest relaxerende liedje ooit.

Om dit effect te bekomen werkte de groep samen met geluidstherapisten. Die hen advies gaven om tot een zo efficiënt mogelijk gebruik van harmoniën, rythmes en basslines te komen. Dat je hartslag, bloeddruk en het niveau stress hormonen verlaagt. (daily mail via presurfer met afbeelding en wikipedia)

viral video award 2011Dit jaar organiseert het internationale kortfilm festival van Berlijn, dat aan zijn 27ste editie toe is, voor de vierde keer de viral video award. De 21 genomineerde kandidaat filmpjes komen vanover de hele wereld. Waar nog tot 17 november op gestemd kan worden.
Persoonlijk vind ik "Battle at F-Stop" (Canada), "Dirt Devil – Exorcist" (Duitsland), "Love Story in Milk" (England), "We Miss You" (Duitsland) en "Scrabble: Block Project" (Frankrijk) zeer geslaagd. Net als "Das Handwerk" (Duitsland), "A Liter Of Light" (Filipijnen) en "Standing Up For Freedom" (Tsjechië-Spanje) goeie runner-up's kunnen zijn.

Schrödingers kat


Schrödingers kat is een louter intellectueel experiment dat door, de natuurkundige, Erwin Schrödinger, in 1935 gebruikt werd om een paradox te omschrijven. Dat in de EPR paradox (verwijzende naar de drie auteurs : Einstein, Podolsky, Rosen) aan bod komt. Met name de interpretatiewijze waarop kwantummechanica zich toepast op alledaagse objecten en gebeurtenissen.

In het experiment zit een kat samen met een flesje vergif en een radioactieve bron, die in een verzegelde doos afgeschermd tegen sommige kwantum impacten door kwantum decoherentie. Als een interne geigerteller de straling detecteert breekt die het flesje. Waardoor er een gif vrijkomt dat de kat dood.Zolang de doos ongeopend blijft kan de kat zowel levend als dood zijn, afhankelijk van de willekeurigheid van de gebeurtenissen. Dit zorgt ervoor dat er twee realiteiten tegelijkertijd bestaan tot op het moment dat de doos geopend wordt.

Hetgeen mij wel enigszins doet denken aan een ander denkexperiment, met name de filosofische vraag : "Als een boom in een bos omvalt en er is niemand in de buurt om het te horen, maakt het dan een geluid?" (via geeks are sexy en optipess met wikipedia)

David Bowie - Space OddityGeïnspireerd door de tekeningen van Andrew Kolb's "space odity" boek animeerde Andrew Ruttan deze klassieker op de tonen van het gelijknamige lied van David Bowie. "Space Oddity" is namelijk het lied waarmee hij bij het grote publiek doorbrak in 1969. Waarin een fictieve astronaut, Major Tom, de ruimte wordt ingestuurd. (via kuriositas met wikipedia)

de avonturen van KuifjeBinnenkort zal "The Adventures of Tintin : Secret of the Unicorn", de samenwerking tussen Steven Spielberg en Peter Jackson, op het witte doek te zien zijn. Die gebaseerd zijn op het werk van Hergé (Georges Remi).  Ter ere van deze gelegenheid maakte James Curran een officieuze openingsequentie. Waarbij er volgens de verschijningsdatum van de 24 Kuifje strips elementen uit getoond worden. Een dankbaar onderwerp om een themastand rond op te zetten.

Want zijn strips bevatten vaak verwijzingen naar actuele gebeurtenissen. Die aan de hand van verwijzingen of parodieën die je doorheen de twintigste eeuw lijken te gidsen. Zo heet de Bordurische leider in "De scepter van Ottokar" bijvoorbeeld Müsstler. Een vermoedelijke verwijzing naar Mussolini en Hitler die net Oostenrijk had geannexeerd.

Voor "Raket naar de maan" en "Mannen op de maan" nam hij ruim de tijd om zich te documenteren zodat de weergave zo realistisch mogelijk was. "De zaak Zonnebloem" handelt over dictaturen en "Kuifje en de Picaro's" geeft een karikatuur van de Zuid-Amerikaanse revoluties.

Maar die ook geïnspireerd waren door zijn eigen ervaringen. Zo heet een personage uit "De geheimzinnige ster" Bohlwinkel. Een verwijzing naar het Brusselse woord voor bollewinkel of snoepwinkel. Net zoals het Syldavisch en de taal van de Arumbaya-Indianen op het Brusselse Marols geïnspireerd is.

Net als zijn groeiende interesse voor moderne kunst die hij in zijn laatste album "Kuifje en de alpha kunst" toonde. Het is dan ook passend dat het onafgewerkte canvas overgaat naar een doek waarop het personage verder leeft. (via kuriositas met wikipedia)

bob"Bob" is een animatiefilm van enkele eindejaarstudenten aan de "Filmakademie Baden-Wuerttemberg". Waarin het hoofdpersonage een rondreizende hamster is. Onderweg komt hij echter iemand tegen die hij graag zou ontmoeten, maar voordat hij daar de kans toe krijgt mij hij haar eerst weten in te halen.

de regels van het spel'The Rules of the Game' is een kortfilm van Tom Daley. Waarin een toekomstige bruidegom, tijdens de voorbereiding voor zijn vrijgezellenweekend, vertelt hoe de verloving zuur opbrak en wat hij er denkt aan te doen.

vinyl legendesAlejandro de Antonio is een grafisch ontwerper en illustrator uit Madrid. Die voor het "Art Room" een project rond onconventionele materialen zijn keuze liet vallen op vinyl platen. Omdat dit formaat "de geschiedenis van menig belangrijke artiest heeft gedragen".

Waarbij hij ondermeer Jim Morrison, Paul McCaartney, Bob Marley, John Lennon, Jimi Hendrix, Mick Jagger, Notorious Big, Michael Jackson, Slash, Robert Smith, Bond en Bob Dylan aanhaalt. Terwijl anderen dan weer gebruik maken van de vrijgekomen gaten in de platen om er mee te gaan mixen.

Van links naar rechts en van boven naar beneden : Slash (Guns N' Roses),  Bob Dylan, Paul McCartney (The Beatles), Jim Morisson (The Doors), John Lennon (The Beatles), Jimi Hendrix, Bob Marley, Michael Jackson. Andere beelden kan je hier in hun catalogus zien. (cromoart & issuu via laughing squid met wikipedia)

nyan zwerfkat


Sinds prguitarman de originele "nyan cat" lanceerde is het dier in tal van diverse manieren her en der opgedoken. Zo kan je tal van muzikale herwerkingen vinden (jazz, piano, metalorkestraal), duikt het op in games (UT3, Guitar Hero), als kleding (sjaal, tshirt), als Windows vooruitgangsbalk of als samengevouwde ballonen.

Waardoor een animatie met een plausibele verklaring voor het ontstaan van de kat niet kon uitblijven. Iets dat de animator Guy Collins met de animatie "stray" voor zorgde. Met de begeleidende vraag om dieren uit het asiel te adopteren en niets steeds bij kwekers langs te gaan. (via youtube met wikipedia)

liedjestitels als pictogrammen


De Zweedse designer Viktor Hertz ontwikkelde, naar analogie met de minimale film posters, alternatieven voor muzikale covers. Door aan de hand van een eenvoudige pictogram de titel van het liedje te illustreren. Hieronder kan je de liedjes per rij van links naar rechts zien of hier in een YouTube playlist kan beluisteren. (Viktor Hertz flicker stream via neatorama met wikipedia)
 1. Blur - Coffee & TV
 2. The Beatles - Eight Days a Week
 3. AC/DC - Highway to Hell
 4. The Animals - House of the rising sun
 5. The Velvet Underground - I'm waiting for the man
 6. Pixies - Where Is my mind
 7. Daft Punk - Around the world
 8. Ronan Keating - Life is a rollercoaster
 9. The Lonely Island - I threw it on the ground
 10. MC Hammer - U can't touch this
 11. John Coltrane - Peace on Earth
 12. The Walker Brothers - The sun ain't gonna shine anymore
 13. Stereolab - Chemical chords
 14. Eminem - Drug ballad
 15. Kraftwerk - Electric café
 16. James Brown - It's a man's man's world
 17. The Doors - Light my fire
 18. The Supremes - Stop! in the name of love
 19. The Beach Boys - Surfin' USA
 20. Radiohead - Exit Music
 21. No Doubt - Don't Speak
 22. The Beatles - Yellow Submarine
 23. Frank Zappa - Don't eat the yellow snow
 24. µ-Ziq - Autumn Acid
 25. SebastiAn - Smoking Kills

portretten met wijnvlekkenDe artieste Amelia Harnas maakt gebruik van een combinatie aan borduren en wijnvlekken om portretten weer te geven. Hetgeen het toch weer wat moeilijker maakt dan wanneer je het ter vervanging van verf zou gebruiken. Zoals in 'If You Knew Their Work You Would Deal Your Dole" (linker afbeelding) en "The Mermaid" (rechter afbeelding) (via laughing squid)

My process for creating these wine stain portraits uses a wax resist (batik) and repeated wine stains to build up a light/dark pattern. Then, I add embroidery (split stitch, to be precise) to reinforce the design of the portrait. So far, my equipment is rather crude, melting dead candle remnants in a coffee can over a propane grill or stovetop & painting the wax resist with a kiddie bristle brush. The first stains are made with a $10 bottle of French Cahors, but subsequent stains will feature Finger Lakes reds chosen for deep color and lowest residual sugars.

blijf bestaan als naamwoordIn de loop van de eeuwen hebben heel wat uitvinders en andere persoonlijkheden woorden aan hun naam zien verbonden worden. Zoals Joseph Guillotin, Henry Shrapnel en Jules Leotard. Waardoor ze, althans in naam, zo goed als onsterfelijk zijn geworden. Net als dat het geval is voor populaire commerciële producten zoals een bik (Société Bic) of iets googlen (Google). Een onderwerp dat NPR, vanuit de persoonsnaam, aan de hand van het bovenstaand filmpje toelicht. (via NPR op vimeo met wikipedia)

onderzeese internetkabels


De "Submarine Cable Map"is een interactieve kaart van de kabels die het internet onder het water doorsturen. Waarop momenteel zo'n 188 actieve en geplande bedradingssystemen en landstations te zien zijn. Net als de data over de kabel, waaronder zijn naam, "ready-for-service" (RFS) datum, de lengte, de eigenaars en de website. Die met vaste regelmaat geupdate wordt. En er voor zorgt dat we langs een andere invalshoek de wijdverspreidheid van het internet kunnen zien. (via telegeography)

html voor babies


"HTML for Babies", geschreven door de New-Yorkse web designer John C. Vanden-Heuvel, brengt de basis van html naar de allerkleinsten. Met 16 pagina's aan vetgedrukte en kleurrijke woorden, waarvan het eerste deel van drie voor een kleine 7 euro beschikbaar is.

Onder het motto : "Jong geleerd is oud gedaan." kan het zeker geen kwaad. Voor bibliotheken is het zelfs een mooi inkledingswerk als het over "levenslang leren" gaat. (code babies via laughing squid met wikipedia)


lyrisch zonder echte woorden


Jane Lui (vocals), Michael T  (basgitaar) en Jonathan Batiste (piano) in een regie van Joe Sabia combineerden 49 jaar aan muziek in 24 liedjes. In het bijzonder de liedjes waarin stukken geen echte tekst hebben. Vandaar ook de titel : "History of Lyrics That Aren't Lyrics".

Die je kunnen inspireren om in een quiz de deelnemers naar de namen te laten raden. Maar even goed voor een extra muzikale ontdekkingslijst zorgt. Met dank aan wikipedia overigens voor het invullen van de gaten via de artiesten discografiën en aan YouTube voor deze playlist.
 1. 1964 Manfred Mann - Do Wah Diddy
 2. 1967 Van Morrison - Brown Eyed Girl
 3. 1968 Beatles - Hey Jude
 4. 1969 Simon & Garfunkel - Sound of Silence
 5. 1969 Stevie Wonder - My cherie amour
 6. 1969 Steam - Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye
 7. 1971 Roberta Flack - Do What You Gotta Do
 8. 1972 Elton John - Cocodrile Rock
 9. 1973 Billy Joel - Piano man
 10. 1973 Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
 11. 1983 Billy Joel - Uptown Girl
 12. 1983 Michael Jackson - Wanna Be Startin' Somethin'
 13. 1993 Seal - Kiss From a Rose
 14. 1997 Hanson - Mmmbop
 15. 1997 Third eye Blind - How's it going to be
 16. 1998 Will Smith - Gettin' Jiggy Wit It
 17. 1999 Blink-182 - All the small things
 18. 1999 Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee)
 19. 2001 Kylie Minogue - Can't Get You Out Of My Head
 20. 2002 Jack Johnson - Flake
 21. 2002 Eminem - Without Me
 22. 2004 Gwen Stefani - Rich Girl
 23. 2004 O-Zone - Dragostea Din Tei
 24. 2008 Pink - So What

- Copyright © infocaris