25 maart 2011


Toen ik in december van vorig jaar melde dat de limiet voor het uploaden van filmpjes, als je braaf was geweest, volledig wegviel heb ik niet meteen aan alle hierdoor mogelijk wordende mogelijkheden gedacht. Eén daarvan is bijvoorbeeld dat je nu op Youtube ook hele films uit het publieke domein kan bekijken.

Zo heeft het Amerikaanse online movies box het Youtube kanaal craze classics opgestart. Op zich is dat niet meteen enorm vernieuwend want je zo'n films ook al eerder via archive.org bekijken. Wat wel nieuw is is dat dit nu veel meer mensen de middelen krijgen om zulk materiaal aan te bieden.

Met een grote keuze aan aanbieders en beeldkwaliteit. Zo kan je bijvoorbeeld naar de eerste verfilming van "The Phantom of the Opera" uit 1925 kijken op Archive.org. Of naar een opgekuistere versie kijken en van de voordelen die de Youtube omgeving bied genieten.

De ingesloten stille film is een horror adaptatie op het originele gelijknamige verhaal van Gaston Leroux. Waarin een gemaskerde en in het gezicht misvormde geest in het opera huis van Parijs rondspookt. En verantwoordelijk is voor het ontstaan van chaos en tal van moorden. In een poging om het management te dwingen om de vrouw, waarvan hij houd, tot een ster te maken. (via Wikipedia)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris