29 maart 2011



Als een reactie rond de problemen met de kerncentrale van Fukushima zijn tv zenders zich gaan afvragen of ze nog nucleaire grappen op tv mogen laten zien. In het bijzonder die uit de tv-serie "The Simpsons" waar ze veelvuldig aanwezig zijn.

Waardoor er, volgens de New York Daily News, door de verdelers in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zou aan gedacht worden om bepaalde fragmenten te censureren. Hetgeen Pro7, de Duitse verdeler, vandaag aan AFP bevestigde. Maar omdat de nucleaire elementen zo verwoven zitten in de serie gaan ze het houden op afleveringen waarin nucleaire rampen voorkomen.


Een manier om met zulke thematiek om te gaan dat mij heel erg doet denken aan de discussie die er in de VS wordt gevoerd rond de avonturen van Huckleberry Finn. Waarbij mijn het woord "neger" uit het werk van Mark Twain zou willen halen omdat het gevoelig ligt. Iets waar het filmpje van Diana Devine naar mijn mening het perfecte antwoord weet op te formuleren.

Een reactie dat eveneens als een perfect antwoord kan dienen voor de andere hier aangehaalde thema's. Net als de rechtzaak die momenteel tegen de huidige versie van "Kuifje in Congo" wordt gevoerd. (via GVA)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris