29 maart 2011


Sonny Side Films verfilmde de boodschap van Ross Gardiner over het gebruik van Facebook. Samengevat komt het erop neer dat je erover nadenkt eer je iets de wereld instuurt. Een zekere matiging geen kwaad zou kunnen. En een digitale leven geen alternatief maar een aanvulling is. Hetgeen voor zowat elke, al dan niet digitale, activiteit van toepassing is zoals de 206e twaggie demonstreert.

Waarbij je je zelf misschien verplicht zou gaan voelen om een relatie te gaan simuleren aan de hand van "cloud girlfriend".  Iets dat lijkt verder te bouwen op de eerder uitgezette lijn van de "Facebook breakup notifier". Die je verwittigt wanneer een, door jou gespecificeerd persoon, van status veranderd.


Zonder je waakzaamheid te verliezen dat je naam of foto's niet in advertentie opduiken. Hetgeen je kan uitschankelen door bij "Account", "Account instelling", "Facebook Ads", zowel "advertenties op platformpagina's mogen mijn gegevens laten zien" als "mijn sociale acties in facebook-advertenties laten zien" op niemand zet.

Op het eerste zicht lijkt zo'n reclame niet zo erg dat ze uit je eigen voorkeuren in een reclame overneemt. Maar omdat Facebook al een zekere voorgeschiedenis met zich meesleurt rond het gebruik van persoonlijke data in advertenties, zoals destijds met de profielfoto's, kan een preventieve actie wel een goed gedacht zijn. (via Shoebox blog, Presurfer)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris