18 augustus 2010


"The Land of Giants" is een ontwerp van het Amerikaanse design bureau Choi+Shine. Dat ze in 2008 ontwierpen om deel te nemen aan een Ijslandse ontwerp wedstrijd voor elektriciteit pijlers.

Waarvoor ze zich lieten inspireren op het menselijke leven dat door middel van mannelijke en vrouwelijke vormen tot uiting komt.  Met de bedoeling om het het louter functionele te overstijgen.


Dat toen een eerbare vermelding kreeg in de "Icelandic High-Voltage Electrical Pylon International Design Competition" en twee jaar later zelfs een prijs won voor het "2010 Boston Society of Architects Unbuilt Architecture".

Een originele manier om de visuele impact op het natuurlijke uitzicht van storend naar aanvullend om te toveren.  (via)

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Dat ziet er fraai uit, leuker dan de saaie dingen die je hier ziet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met een beetje creativiteit en inventiviteit hoeft er duidelijk niets inspiratieloos uit te zien. 't Zou zeker leuk zijn om het ook in deze contreien te zien aanslaan. Weer wat werk voor een verfraaingsoffcier ofzo eh ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris