17 maart 2010


In het Argentijnse Buenos Aires kan je het "Librería El Ateneo Grand Splendid" vinden.  Een ruimte die in 1919 gebouwd werd als een theater.  Om vijf jaar later ook voor radio opnames gebruikt te worden.  Die tien jaar later werd aangepast om er een bioscoop voor stille films van te maken.

Waarna het in verval geraakte en van de sloophamer gered werd door er een boekenwinkel van te maken.  Een mooie manier om erfgoed te bewaren en elk bezoek tot een unieke ervaring om te vormen.

een grotere versie kan je hier zien

In de kelder kan je er lokale en internationele muziek vinden.  Net als een kinder afdeling met boeken en speelgoed.  Om op het tweede verdiep meer gespecialiseerde boeken, zoals textboeken en wetenschappelijke uitgaven terug te vinden.  Samen met tal van leeshoeken die over de ruimte verspreid zijn.

Op de derde verdieping kan je nog meer muziek terugvinden, samen met een hele selectie aan DVD's.  Achter de podium gordijnen kan je dan weer een verhoogde ruimte terugvinden die zowel als leeszaal als ontmoetingsruimte voor literaire discussies dienst kan doen.

Met als kers op de taart een eigen soort kruising tussen een café, thee huisje en een restaurant.  Een algemeen concept waar ook bibliotheken zich door kunnen laten inspireren bij het bouwen van nieuwe ruimtes.  (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris