18 januari 2010Sinds kort is er een nieuw leesteken beschikbaar om sarcasme mee aan te duiden. Zodat je duidelijk kan aangeven wanneer iets sarcastisch bedoeld is. Maar evengoed zodat het bedrijfje hierachter je 1,99 dollar of 1,38 euro kan vragen om het teken aan je toetsenbord combinaties toe te voegen.

Alleen al daarom is het vrij twijfelachtig dat dit teken, een omgekeerde letter G met een puntje, even populair zou kunnen worden als andere aanvullende leestekens, zoals de wijdverspreide emoticons.  Maar ook omdat de meeste mensen toch vrij snel  door lijken te hebben, wannneer iets saracastisch bedoeld is.

Maar zelfs als je het wenst duidelijk te maken er reeds enkele vertrouwende manieren bestaan om dit te doen.  Zoals het emoticon met de rollende ogen ":-!" of een omgekeerde uitroepteken (alt 173).

Tekens die zich los van de taal ontwikkelen, maar wel over de hele wereld dezelfde betekenis hebben en vergeleken kan worden met een non-verbale vorm van Esperanto.  Hetgeen je kan doen afvragen of dit in de schoolse opleidingen steeds een onderdeel zal blijven dat je via zelfstudie moet leren kennen.  (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris