23 oktober 2009De beelden hierboven tonen de Roemeense rivier Râul Doamnei, een zijrivier van de Argeş. Waarop je duidelijk kan zien hoe de rivier eigenlijk een open riool is en op een grote schaal de wijde omgeving vervuilt.

Met alle bijhorende gevolgen voor de natuur en de mensen. Nochtans zou dit net een opportuniteit moeten zijn voor de betrokken partijen. Want het verhelpen van zo'n probleem zou toch heel wat werkgelegenheid met zich moeten meebrengen die de lokale economie kunnen stimuleren.

Een zaak die duidelijke voor de European Environment Agency bestemd is, want nog geen maand geleden kondigde ze aan te gaan samenwerken met de European Water Partnership.  Met de bedoeling om een een visie voor duurzaam water, bewustwording en versterking van de informatiestromen te ontwikkelingen.  Al lijken ze hiervan nog niet van op de hoogte te zijn aangezien Roemenië op hun Water Watch geen enkele data toont.

Maar je kan natuurlijk ook altijd contact opnemen met één van je vertegenwoordigers voor die materie.  Een overzicht van de landelijke ministeries, agentschappen, en andere betrokken bij de milieu-economie.  Op Europees vlak kan je daarvoor je landelijke afgevaardigden of de Europese Commissaris voor het milieu Stavros Dimas erover aanspreken.  (via : afbeelding, bericht)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris