26 oktober 2009Dankzij het Sketch2Photo programma dat door het Department of Computer Science and Technology van de Tsinghua University en de National University of Singapore op de Siggraph Asia 2009 beurs werd voorgesteld, zal het vinden van passende illustraties wel is helemaal verleden tijd kunnen zijn.

Ze hebben namelijk een manier gevonden die je toelaat om automatisch een foto samen te stellen aan de hand van bruikbare elementen uit andere foto's.  Door eerst een korte sketch van de gewenste afbeelding te tekenen zodat de gewenste verhoudingen en orientatie gekend zijn.

Waarna je die elementen met een tekst label begeleid  om de op te zoeken voorwerpen aan te geven.  Indien nodig krijgen de toegevoegde elementen nog enkele effecten mee zodat ze nog beter in het hele plaatje kunnen integreren.
Nadat dit programma een werkende demo zal hebben zal het wellicht wel zijn afbeelding ophalende plaatsen enigsinds moeten inperken om problemen met copyright te gaan vermijden.  Maar dan komen we weer bij het reeds eerder angegeven probleem dat het herwerken niet als nieuwe objecten worden aanzien.

Om dan nog niet te spreken over de andere gevolgen van het op een grotere schaal toegankelijk maken van zo'n technologie.  Zo zal bijvoorbeeld bewijsmateriaal van digitale herkomst ook duchtiger op consistentie mogen worden nagekeken.  Zoals al dan niet herwerkte foto's van nieuwsagentschappen.  (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris