18 oktober 2009Het woord rap is een backroniem voor "Rhythm And Poem". Dat dankzij de Amerikaanse straattaal werd ingekort en praten betekende. Een genre waarvan de oorsprong uit de West-Afrikaanse griots komt.  Hetgeen een muzikant/verteller is die de overgebrachte tradities en geschiedenis bewaard door ze mondeling over te leveren.

In de moderne versie wordt de muzikant via een ander backroniem aangesproken.  Namelijk MC wat voor "Master of Ceremonies" staat. Die op een ritmische wijze een (rijm)tekst of improvisatie (freestyle) brengt al dan niet begeleid door achtergrondmuziek.

Na verloop van tijd is rap in heel wat genres uitgegroeid, zoals East Coast, West Coast, Dirty South, Gangsta rap, Pop, Christelijke rap, Jazz Rap, Conscious hip hop en Electro HipHop.  Maar daar stopt het uiteraard niet, dankzij het internet krijg je met vaste regelmaat nieuwe vormen te horen. Enkele voorbeelden daarvan bij meer lezen.
Klenginem is een Duitse rapper die in de Klingon taal rapt en voornamelijk covers van Eminem brengt.    Een taal die speciaal voor het Star Trek universum werd gemaakt met de bedoeling om de personages meer op een alien te doen lijken.Jonathan Chase studeert aan de universiteit van Glamorgan in Zuid-Wales. En maakt van zijn voorliefde voor hip-hop gebruik om wetenschappelijke informatie beter begrijpbaar te maken. In 2008 werd hij door het NASA magazine gevraagd om een Astrobiologische rap te maken.En uiteindelijk een persoonlijke favoriet die ik al YouTubend ontdekte.  Namelijk MC Lars die het genre "post-punk laptop rap" uitvond. (via afbeelding en berichten  12)

{ 1 Reacties... read them below or add one }

  1. We leren elke dag wel iets nieuws :-)
    In een bib werken helpt daar wel erg bij want ge krijgt nogal wat te horen van dingen waarbij de mensen bezig zijn of meegemaakt hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris