20 oktober 2009In Fiji loopt een piloot project waarbij er, net als bosbeheer, gezorgd wordt voor de koraalriffen.  Die door ze op optimale locaties aant te planten voor hele nieuwe biotoppen zorgen.  Waarin visbestanden zich kunnen voeden en aangroeien.  Een vooruitzicht dat de lokale vissers wist te overtuigen om aan het project deel te nemen.Al bied het natuurlijk ook een opportuniteit voor het (verder) ontwikkelen van het eco toerisme. Waarbij er op kleine schaal bezoekers worden toegelaten in een omgeving waarbij ze door hun verblijf een zo laag mogelijke impact op de omgeving maken.

Maar het helpt ook om de culturele integriteit van de lokale bevolking te bewaren. Door recycleren, energie-efficiëntie, het behoud van water en het creëren van economische kansen voor de lokale gemeenschappen te bevorderen.

Om meer van zulke beelden te zien kan je de film "Fragile Paradise" kijken of de BBC documentaire reeks over de Stille Zuidzee volgen waarvan het een onderdeel is.  (via afbeelding, bericht)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris