21 oktober 2009
De tv-reeks The Simpsons bestaat reeds 20 jaar. Om dat te vieren kan je meedoen aan een wedstrijd die je toelaat om een eigen personage (mannelijk of vrouwelijk) te maken die misschien gekozen zal worden om in de reeks opgenomen te worden.

De Amerikaanse animatie reeks werd op 19 april 1987 voor het eerst als een geanimeerde kortverhalen opgevoerd in Tracey Ullman Show. Over een disfunktionele familie die een satire op de Amerikaanse middenklasse belichaamd.


Om zich te onderscheiden van andere animatie reeksen kleurden ze de personages geel in plaats van ze een rozigere huidskleur te geven.Het onderdeel werd al snel populair en kreeg daardoor de kans om op 17 december 1989 zijn debuut te maken als een volwaardige tv-reeks met 20 minuten lange afleveringen. Sindsdien is zijn ze steeds populairder en invloedrijker geworden.

Zo zijn bepaalde "catch phrases" en uitdrukkingen in ons alledaags taalgebruik binnengeslopen.  Maar kreeg bijvoorbeeld Marge Simpson al de "Mother of the Year" prijs en zal ze (het personage) binnenkort ook in PlayBoy verschijnen.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris