09 september 2009


"The Evolution of Dance" is een act van Judson Laipply dat mede dankzij het filmpje op YouTube is uitgegroeid tot een internet hit. Voortbouwend op dat succes brengt de artiest nu zelf een tweede versie.

Niet enkel met de bedoeling om promotie te maken voor zijn optredens, maar om ook van de on-line hype een graantje mee te pikken door onder andere een compilatie van de gebrachte liedjes op cd uit te brengen.

Een strategie die de mensen uit het filmpje "JK wedding entrance dance" hebben aangewend om bezoekers op te roepen om donaties te doen aan goede doelen.  Een filmpje waarbij ik ook de bemerking maakte dat het evenwichter zou zijn als deze fenomenen hiervoor ook een aandeel zouden krijgen.


Iets dat YouTube wellicht nog vaker zal hebben gehoord, want het idee is ondertussen vertaald naar een concept waarbij succesvolle filmpjes een aandeel van de inkomsten zullen krijgen.  Zodat de gebruikers verder aangemoedigd worden om content te maken.

Het heeft er dan ook alles van weg dat Google via haar strategie die ze voor Knol gebruikt zal meehelpen om het potientieel van heel wat creatievelingen aan te boren en er misschien zelfs hun beroep van te maken.  De nieuwe zelfstandige beroepen zouden in de toekomst wel is frequenter naar handige internet gebruikers kunnen gaan.

Al is het soms ook is gewoon puur toeval, zoals bij bijvoorbeeld "David after Dentist".  Maar waarbij het belang van herwerkingen wel duidelijk naar voren komt en dringend ruimte voor moet worden gemaakt, als men toekomstige zelfstandigen de kans wil bieden om op een werkbare manier nieuwe dingen te kunnen zien maken aan de hand van bestaand materiaal.  Net zoals bij deze mashup's die de overname van het Marvell patrimonium door Disney in de verf zetten.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris