03 augustus 2009Ongeveer een week geleden plaatste ik dit filmpje, over de muzikale huwelijksintrede, op mijn Facebook account. Om het nu alsnog te gebruiken in een blog bericht.

Dit filmpje gebruikt namelijk het liedje Forever van Chris Brown. Dat dankzij het succes van het filmpje, dat ondertussen al zo'n 10 miljoen keer bekeken is, zijn verkoopcijfers opnieuw ziet pieken.

Een dat dit een mooi indirect promotie middel vormt lijkt nu ook de artiest en zijn platenmaatschappij te hebben ingezien. Waar ze vroeger zouden gevraagd hebben om het filmpje weg te halen, hebben ze nu de makers verzocht om ook een link toe te voegen naar een locatie waar je het liedje kan downloaden (Amazon, iTunes, enz.).


Jill Peterson en Kevin Heinz, het koppel uit het filmpje, maakt dan weer van deze onverwachte aandacht gebruik om geld in te zamelen voor het goede doel.

Het heeft dan toch wel erg lang geduurd, maar het begint erop te lijken dat de muziek industrie eindelijk met zijn tijd probeert mee te gaan. Althans voor dit specifiek geval. Of is het misschien gewoon een geval van : "If you can't beat them, join them".

Nu zou er nog juist iets moeten worden uitgewerkt zodat ook de makers van het filmpje een eerlijk aandeel kunnen krijgen.  Want uiteindelijk nemen ze door dit succes onverwachts de promotie genererende rol van de platenmaatschappij over.  (via Neatorama)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris