07 mei 2009


In maart had ik het al is over de nieuwe informatie zoekmachine Wolfram.  Die je toelaat om in je eigen woorden vragen te formuleren.  Waarmee je de machine zelf een antwoord kan laten genereren indien ze er geen weet te vinden.

Op het eerste zicht doet het geheel vooral denken aan een mix tussen een Google die volzinnen kan interpreteren en een Wikipedia die aan de hand van enige voorkennis slimmere resultaten weet af te leveren.  Door bijvoorbeeld zoals bij Google Maps rekening te houden met je start locatie om gelijknamige resultaten buiten de afgebakende zone weg te filteren.

Maar dat kan Stephen Wolfram, de maker van de zoekmachine, beter uitleggen in zijn presentatie.  De volledige versie van zijn uiteenzetting in het Berkman Center for Internet & Society van de Harvard Universiteit kan je alvast hier bekijken.  Of je kan hieronder naar een ingekorte versie kijken.


Je kan deze zoekmachine, die in mei ging gelanceerd ging worden, ondertussen ook al live uitproberen.  Voorlopig lijkt het noch Google, noch Wikipedia te zullen doen vervangen, maar dat kan naargelang het verder wordt verbeterd nog steeds veranderen.  Maar het is zeker een handige reserve bron.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris