09 maart 2009

Edwin plaatste vandaag een bericht over de internationale saaiheid die bibliotheken via hun promotiefilmpjes uitstralen.  Een leuk onderwerp om is even creatief na te denken over alternatieve manieren om dit aan te pakken.Zo dacht ik bij het lezen van zijn bericht automatisch terug aan het filmpje hierboven waarbij twee studenten doorheen een bibliotheek lopen verkleed als Pac-Man en een vraatzuchtig spook.  Naar analogie met de gebruikelijke verhoudingen uit het klassieke arcade spel.


In die stijl blijvend kan je ook een bibliotheek introductie maken.  Omdat dit spel je heel wat gebied laat aflopen om uit de buurt van die spoken te blijven.  Ideaal om zo even in alle afdelingen langs te komen.  En er in plaats van appels of kersen, zoals in het spel, boeken en andere materialen vind die je na opname kan gebruiken om zelf het spook op te eten..Misschien wel in een gelijkaardige stijl als dat voor het volgende reclame filmpje voor de opleiding "Games and Interactivity" op de Australische Swinburne University werd gedaan.

Bibliotheek introductie filmpjes kunnen met andere woorden wel heel anders gebracht worden, maar dan moet je wel wat speelser durven omgaan met je boodschap.  Of je kan er altijd een wedstrijd van maken waarbij bezoekers zelf filmpjes kunnen insturen.  Zo was er is ooit in een ver afgelegen bibliotheek ...

{ 2 Reacties... read them below or Comment }

  1. Er zit in ieder geval de nodige beweging in deze filmpjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad en dat is perfect bruikbaar om een achtergrond verhaal te hebben terwijl je alle afdelingen aandoet. Maar je zou het ook op een carnavaleske manier kunnen doen, door aan de hand van een zelf verzonnen sprookje de collectie voor te stellen samen met enkele verklede figuranten ;-)

    Hoe denk je het in Middelburg aan te pakken?

    BeantwoordenVerwijderen

- Copyright © infocaris