10 maart 2009


Bij zowat elke moderne zoekmachine moet je aan de hand van trefwoorden naar de inhoud zoeken. Waardoor het al moeilijker kan worden om je vraag in de gewenste context te zien geïnterpreteerd worden.

Maar dankzij de zoekmachine van een Stephen Wolfram zou dit wel is verleden tijd kunnen zijn. Met Wolfram Alpha zou je vanaf mei 2009 in staat moeten zijn om in volledige volzinnen vragen te stellen en aan de daarvan antwoorden te krijgen.

Indien het werkt zal de drempel naar het vinden van informatie drastisch dalen. Al is het nog wel de vraag of de zoekmachine even vlot met afkortingen, dialecten en andere afwijkende woorden zal weten om te gaan.

Het is bovendien niet de eerste keer dat zoiets wordt uitgewerkt.  PowerSet doet dit namelijk ook, maar enkel voor Wikipedia.  Al is het best mogelijk dat ze hier ook in alle stilte aan verder werken, nu ze door Microsoft zijn overgenomen.   De kans bestaat dus wel dat Google of één van de andere spelers deze voor zijn officiële uitgave al komen wegkapen. (via)

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © infocaris